Americká rocková kapela My Chemical Romance sa po dvanástich rokoch rozpadla. Fanúšikovskú základňu o konci svojho ďalšieho pôsobenia informovala prostredníctvom svojej webstránky. Pritom pred mesiacom skupina vydala nové skladby.

"Byť v skupine počas ostatných dvanástich rokov bolo skutočným požehnaním. Dostali sme sa na miesta, o akých sa nám ani nesnívalo. Videli a zažili sme veci, ktoré sme si ani nevedeli predstaviť. Delili sme sa o pódium s ľuďmi, ktorých zbožňujeme a obdivujeme, a čo je najlepšie zo všetkého, aj s našimi priateľmi. A teraz, tak ako to býva pri všetkých skvelých veciach, prišiel čas na to, aby sa to skončilo. Ďakujeme vám všetkým za podporu a za to, že ste boli súčasťou tohto dobrodružstva," napísali členovia na svojom webe.

Skupinu My Chemical Romance, ktorá vznikla v roku 2001 v New Jersey, tvorili spevák Gerard Way, gitaristi Ray Toro a Frank Iero a basgitarista Mikey Way. Na konte majú štyri štúdiové nahrávky: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers for Sweet Revenge (2004), The Black Parade (2006) a Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (2010).

Zásluhou druhej štúdiovky sa dostali do povedomia verejnosti, no skutočný úspech prišiel až s albumom The Black Parade, ktorý obsahoval single Welcome to the Black Parade, Famous Last Words, I Don't Love You a Teenagers. My Chemical Romance majú na konte napríklad šesť Kerrang! Awards a štyri NME Awards.


Zdroj: SITA
Foto: Mychemicalromance.com

Súvisiaci interpreti: My Chemical Romance