Deviaty ročník Dobrého festivalu v Prešove už zverejnil časť svojho programu, v ktorom sa okrem domácej hudobnej špičky predstaví aj legenda svetového drum&bassu. Festival sa uskutoční 17. a 18. júna na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa.

Dobrý festival každý rok prináša fanúšikom hudby na východe Slovenska programovo pestrú paletu hudobných žánrov a inak tomu nebude ani na jeho deviatom ročníku. Organizátori aj tento rok pokračujú v tradícii pozývania najväčších ikon elektronického žánra drum&bass.

V predchádzajúcich vydaniach festivalu sa svojimi tanečnými setmi predstavili Goldie, DJ Hype, Roni Size, London Electricity a John B, teraz sa priaznivci "zlomených beatov" môžu tešiť na ďalšieho velikána a jedného z otcov drum&bassu, ktorým je LTJ Bukem. Jeho prácu výrazne ovplyvnil široký záber hudby, ktorú počúval od malička - od jazzu, soulu a funku cez elektro až k hip-hopu. Je majiteľom vydavateľstiev Good Looking a Looking Good Records, s ktorými výrazne ovplyvnil ďalší vývoj elektronickej hudby v 90. rokoch.


Premiéru si na Dobrom festivale tento rok odbije aj Richard Müller, ktorý musel v roku 2012 svoje ohlásené vystúpenie pre chorobu náhle zrušiť. "Som veľmi rád, že Richard prijal moje pozvanie a verím, že všetko dobre dopadne," vyjadril sa organizátor festivalu Miro Tásler.

Neodmysliteľnou súčasťou a jednoznačným domácim headlinerom festivalu, ktorý vždy pritiahne najviac fanúšikov, je jeho kapela IMT Smile. Aj tento rok si Táslerovci pre fanúšikov exkluzívny program, v rámci ktorého sa ako špeciálny hosť predstavia aj ďalší prešovskí rodáci Peter Lipa či Katka Knechtová.

Okrem toho na festivale zahrajú aj ďalšie popredné domáce kapely a interpreti ako B-Complex, Nocadeň, Katka KoščováKorben Dallas, Chiki Liki Tu-a, Heľenine oči. Žánrovým spestrením budú PUĽS - Poddukelský umelecký ľudový súbor, Kandráčovci či česká black metalová legenda Törr.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla za organizátorov podujatia Hana Goldschmidtová. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.dobryfestival.sk.

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Richard Müller