Z albumu 1000 Forms of Fear, ktorý sa po poslednom videoklipe s 12-ročnou Maddie Ziegler javil ako uzavretá kapitola, ponúka Sia nečakane ešte jeden vizuál. V ňom sa vášňou rozohňujú známa topmodelka a herec z najobľúbenejšieho seriálu súčasnosti. Ako vždy, fanúšikovia sa búria, tentoraz však preto, že im talentované dievča v klipe chýba.

Austrálska speváčka, skladateľka a textárka Sia Furler sa rozhodla vydať zo svojho stále aktuálneho albumu 1000 Forms Of Fear (2014) ešte jeden singel. V blížiacom sa máji, teda čase lásky a bozkov pod čerešňami sa z rádií bude ozývať Fire Meet Gasoline. Pieseň o spaľujúcej vášni k milovanej osobe napísala Sia spolu s hlavným producentom svojej ostatnej štúdiovky Gregom Kurstinom a Samom Dixonom. S ním spolupracovala aj na singli Clap Your Hands z predošlého albumu We Are Born (2010).

Maddie Ziegler vystriedala rozvášnená Heidi Klum

V úplne čerstvom audiovizuálnom diele opäť nie je vidieť speváčku, ktorá sa stráni toho, aby bola medializovaná jej tvár. Keďže videoklipy s Maddie Ziegler a jej charakteristickými choreografiami tvorili uzavretú trilógiu, nikto nepredpokladal, že šiesty opus bude mať ešte nejaké slovo v rámci propagácie speváčkinej hudby. Predsa sa stalo a bolo treba obsadzovať nové hlavné roly.

Audiovizuálne dielo ukazuje topmodelku Heidi Klum ako v spoločnosti Pedra Pascala z kultového seriálu dnešných dní Game of Thrones podpáli ich hniezdočko lásky a začínajú nový život. Stane sa tak po tom, ako seriálový Oberyn Martell daruje svojej vyvolenej krvavý kameň neveštiaci pozitívne informácie. Pre tentokrát vymenila Sia aj dvorného režiséra. Namiesto Daniela Askilla sa taktovky chopil Francesco Carrozzini (BANKS - Waiting Game).


Nepochopená umelkyňa

Kým videoklip Chandelier sa u väčšiny ľudí stretol s pozitívnymi reakciami oceňujúcimi umelecký prístup, netrvalo dlho a diváci sa začali sťažovať, že speváčka využila iba 12-ročnú talentovanú tanečníčku na propagáciu pedofílie. Takéto názory sa objavili po tom, ako Maddie vo videoklipe k piesni Elastic Heart predvádzala akrobatické kúsky znázorňujúce bitku a rozpoltenosť duše samotnej autorky, pričom jej sekundoval 28-ročný herec Shia LaBeouf. Napokon vo finálnom videu Big Girls Cry vystupovalo dievča samé a diváci sa nudili, respektíve báli jej mimiky.

Tentoraz internetoví diskutéri v komentároch pod videom pre zmenu vyčítajú Sii to, že sa stáva stále tuctovejšia a tým, že sa zbavila výrazného znaku svojich videoklipov, teda excentrických choreografií s dievčaťom v úbore telovej farby, nemusí ani robiť hudobné vizuály, pretože budú nudné. Skrátka, čím väčšie publikum si umelec získa, tým je nemožnejšie zavďačiť sa všetkým.

Austrálčanka napriek tomu nehodlá ustúpiť zo svojej mainstreamovej pozície a vrátiť sa k indie popu. Nedávno oznámila práce na novej kolekcii s názvom This Is Acting, o ktorej speváčka vyhlásila, že ide o popovejšiu nahrávku než bola 1000 Forms of Fear. Ak sa vám tento album už opočúval a neviete sa dočkať Siiných noviniek, čakanie vám skráti Giorgio Moroder. Talianska legenda tanečnej scény z éry 70. rokov po 23 rokoch pripravuje nový album a pri tejto príležitosti okrem spolupráce s Kylie Minogue vznikla aj pieseň, v ktorej spieva práve Sia. Singel s názvom Déjà vu je titulnou skladbu Moroderovho albumu, ktorý vyjde 12. júna.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sia