Už tento týždeň štartuje turné jednej zo zaujímavých nových tvárí na slovenskej hudobnej scéne. Slávka Tkáčová sa na prelome apríla a mája predstaví v šiestich mestách a okrem skvelých hudobníkov so sebou privedie aj hostí ako Sima Martausová, Martin Husovský či Janais.

"Tvorím s radosťou a túžim odovzdávať ju ďalej - potešiť hudbou ľudí, ktorým možno v živote chýba kúsok šťastia a vyčariť všetkým úsmev na tvári," pozýva Slávka Tkáčová fanúšikov popu a folku na sériu akustických koncertov.

Talentovaná pesničkárka okrem spevu hrá na klavíri a gitaru, no na turné sa môžete tešiť aj na ďalších skvelých hudobníkov. Jej vystúpenia budú doprevádzať klavirista Daniel Špiner, známy najmä vďaka spolupráci s Katkou Koščovou, Martinom Geišbergom či Katkou Knechtovou, basgitarista Michal Šelep (Andrej Šeban Band), bubeník Michal Fedor (Peter Lipa Band) a gitarista Lukáš Konštiak. 

Špeciálnymi hudobnými hosťami budú speváčka a hudobníčka Sima Martausová (Považská Bystrica), spevák, hudobník, skladateľ a frontman skupiny Komajota Martin Husovský (Prešov), spevák, hudobník a skladateľ Martin Harich (Banská Bystrica), speváčka a skladateľka Janais (Bratislava) a skladateľ, spevák a multiinštrumentalista James Evans (Trstená a Bardejov).


Slávka Tkáčová odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2013, keď sa stala víťazkou celoslovenského súťažného projektu Gospeltalent (jeho prvou víťazkou bola Sima Martausová). V decembri 2016 vydala svoj prvý album Je čas. Má piatich súrodencov a je študentkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave.

Jej tvorbu možno charakterizovať ako melodické piesne s prevládajúcim akustickým zvukom. Dominantným nástrojom jej pesničkách klavír, ktorý sviežo dopĺňajú gitarové skladby. Slávka je autorkou hudby i väčšiny textov, ktoré odznejú v rámci pripravovaného turné. Fanúšikom chce ukázať, kam sa za posledné tri roky umelecky posunula. 

Slávka Tkáčová Acoustic Tour 2018:

25. 4. - Považská Bystrica, Základná umelecká škola - Koncertná sála 
26. 4. - Trstená, Hotel Roháč 
27. 4. - Bardejov, Bašta - Kultúrno-komunitné centrum 
28. 4. - Prešov, Literárna kaviareň Viola 
30. 4. - Banská Bystrica, Klub HaD 
1. 5. - Bratislava, V-klub

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Viac sa o Slávke Tkáčovej dozviete na oficiálnych stránkach www.slavkatkacova.sk a www.facebook.com/slavkatkacova.sk.

Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk
Foto: Viktória Akbariová