Koncom mája, deň pred svojimi narodeninami (25.5.), vydá bývalý frontman skupín The Jam a The Style Council Paul Weller svoj v poradí sedemnásty sólový album. Novinka bude obsahovať dvanásť nových skladieb, ktoré Weller nahrával vo vlastnom štúdiu Black Barn.

Nahrávaniu nového albumu sa Paul Weller venoval posledné tri roky. Spolupracoval pritom s množstvom hostí, medzi ktorými sú Noel Gallagher, frontman skupiny Madness Graham "Suggs" McPherson alebo frontman skupiny Primal Scream Bobby Gillespie. Zatiaľ čo na posledných albumoch Weller mierne experimentoval so zvukom, novinka sa vracia k jeho klasickému štýlu, ktorý poznáme. 

Na novinku hudobník láka už dvoma zverejnenými singlami. Prvým je skladba Soul Wandering, v ktorej znie lesný roh, organ či gospelové vokály. Druhou ochutnávkou je klasická soulová kladba s orchestrálnym zvukom doplnená o klavírny doprovod Rise Up Singing, ktorú pred pár dňami zverejnil spolu s videoklipom. O obálku albumu sa postaral pop-artový guru Sir Peter Blake, ktorý sa podieľal aj na vizuále Wellerovho albumu Stanley Road z roku 1995. Už 24. mája sa k spomínaným singlom pridá ďalších desať skladieb. 

Autor: Timotej Opálek

Súvisiaci interpreti: Paul Weller