Posledný májový týždeň prinesie na Slovensko koncerty dvoch veľkých metalových kapiel. V Bratislave 27. mája vystúpi švédska skupina Arch Enemy a o pár dní na to, konkrétne 30. mája, sa predstaví aj nemecká kapela Powerwolf.

Formácia Arch Enemy je zložená z hudobníkov, ktorí pôsobia alebo pôsobili v kapelách ako Mercyful Fate, Carnage, Armageddon či Spiritual Beggars. Jej najaktuálnejším prírastkom je však nová speváčka Alissa White Gluz (ex-The Agonist). Arch Enemy majú na svojom konte deväť štúdiových albumov, jedno live CD, dve DVD a tri EP nahrávky. V Bratislave vystúpia v utorok 27. mája.


V bratislavskom Majestic Music Clube sa v piatok 30. mája predstaví nemecká skupina Powerwolf, ktorá ponúkne priestor aj špeciálnemu hosťovi zo Slovenska. Jeho meno však zatiaľ zostáva prekvapením. Päťčlenná formácia sa preslávila nielen temnými témami pretavenými do hudobných nápadov, ale aj originálnou vizuálnou šou. Frontman Attila Dorn, absolvent operného spevu na hudobnej akadémii v Bukurešti, vystupuje s charakteristicky pomaľovanou tvárou a pri koncertoch využíva množstvo rekvizít a kulís.

Charakteristickou črtou Powerwolf sú temné témy čerpajúce inšpiráciu v pradávnych príbehoch o vampíroch a vlkodlakoch, ale aj v mýtoch a legendách z regiónu Transylvánie. Powerwolf majú na konte päť radových albumov a jednu live nahrávku. Patria pod krídla rešpektovaného vydavateľstva Metal Blade Records, ktoré zastrešuje aj velikánov ako Amon Amarth, King Diamond, Cannibal Corpse, Behemoth či Six Feet Under.

V susednom Randali sa v ten istý večer uskutoční koncert s názvom Deň Česko-Slovenského priateľstva, na ktorom vystúpia kapely The.Switch, Rust2Dust a [sic]. Viac info


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z Octopus Promotion.

Súvisiaci interpreti: Arch Enemy