Už o dva týždne, v piatok 6. júna, sa koná ďalší ročník festivalu Wilsonic. Podujatie v exkluzívnom klubovom vydaní ponúkne zaujímavý pohľad naprieč žánrovým spektrom elektronickej hudby, ktorá posúva vývoj vpred. Predstaví najnovší projekt velikána modernej klasiky Bena Frosta a ďalších päť zaujímavých mien z celej Európy.

Bratislavu vďaka Wilsonicu opäť poctí svojou návštevnou jedno z najväčších mien súčasnej experimentálnej scény – Ben Frost so živým prevedením jeho dlho očakávaného albumu Aurora. Jeho tvorba býva označovaná za modernú klasiku, ktorá sa pohráva s tematikou rytmu, tela, krásy a násilia, a živé vystúpenia sú vždy udalosťou. Sú živelné, strhujúce a prinášajú skutočný fyzický zážitok z hudby. Či už hrá s orchestrom, metalovou gitarou, alebo v sprievode dvoch superrýchlych bubeníkov, vždy je to záruka sonického výletu a rituálnej očisty zvukom," hovorí Tibor Holoda z Wilsonicu.

Wilsonic vyhľadáva medzi vychádzajúcimi talentmi budúcich tvorcov hudobného diania. Tento rok dáva do pozornosti hudobníka menom Bobby Tank, ktorého kozmický funk sa zvukovo radí k menám ako Hudson Mohawke či Rudi Zygadlo. Predstaví sa aj jeden z momentálne najžiadanejších zástupcov viedenskej beatovej scény, Cid Rim. Predvedie svoj sofistikovaný elektronický hip hop, oplývajúci muzikalitou a jazzovými vplyvmi. Slick Shoota z Nórska vám zase dokáže, že urbánne štýly ako juke a footwork majú stále čo povedať. 

Islanďan Hermigervill s vtipom interpretuje domácu pop-music minulých dekád za sprievodu nostalgických synťákov a bicích automatov. Trochu bizarná, ale ohromne zábavná futuretro diskotéka. Sequoia je projekt mladého sympatického Dána, ktorého introvertná indietronica je plná melodických plôch a nezaprie inšpiráciu v Burialovi či v chillwave. 

Wilsonic sa cieľavedome venuje aj podpore domácej scény. Jimmy Pé korunoval roky tvrdej práce vydaním debutového albumu Insomnia, ktorý je podľa ohlasov už teraz jedným z najlepších domácich releasov v tomto roku. Jimmyho živé vystúpenie dotvorí scratchmi duo Biotrick, alias turntablisti Biomat a Trick. Úlohy dídžeja sa na úvod ujme Stratasoul.

Okrem objavovania novej hudby ponúka Wilsonic aj svojskú atmosféru, ktorú vytvára predovšetkým jeho publikum. Aj keď ho tvoria ľudia z rozdielnych mikrosvetov dnes už tak fragmentovanej scény, prichádzajú, aby spolu zažili hudobný sviatok a oslávili pestrosť a rôznorodosť súčasnej elektronickej hudby.

Ak chcete ušetriť, kúpte si lístky vopred. Prvá séria iba za 15 sa rýchlo míňa. Po jej vypredaní stúpne cena na 18 . Na mieste akcie budú lístky v predaji za 21.

Wilsonic 2014
6. júna 2014, Ateliér Babylon, Bratislava
Otvorenie - 19:30, začiatok programu - 20:00

Lineup

Cid Rim live (AT) 
Bobby Tank live (UK) 
Slick Shoota live (NO) 
Hermigervill live (IS) 
Sekuoia (DK) 
Ben Frost AURORA live (IS/AU)
Jimmy Pé + Biotrick (SK)
Stratasoul (SK)

Facebook event

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Wilsonic je značka, ktorá prezentuje aktuálne trendy nielen z oblasti elektronickej hudby. Reflektuje originálnu a inovatívnu hudbu z celého sveta s dôrazom na to najzaujímavejšie z tvorby strednej a východnej Európy, bez rezignácie na atraktívne globálne mená. Jej vlajkovým podujatím je už od roku 2000 Wilsonic Festival, ktorý elegantne spája široké spektrum elektronickej hudby do jedinečného a prirodzeného celku, nevynímajúc jej žánrové presahy. Okrem samotného festivalu sa pod značkou Wilsonic konajú menšie podujatia Wilsonic Club a na týždennej báze pripravuje v spolupráci Rádiom_FM pravidelnú reláciu Wilsonic_FM, ktorá je dostupná aj ako podcast.

Zdroj: Wilsonic

Súvisiaci interpreti: Ben Frost