Mesiac od tragického úmrtia švédskeho dídžeja, producenta a skladateľa Tima Berglinga, známeho pod menom Avicii, sa hudobníkova rodina rozhodla, že bude pokračovať v jeho hudobnom odkaze. Vydajú materiál, na ktorom talentovaný hudobník posledné mesiace pracoval.

Keď sa v roku 2016 rozhodol skoncovať so živými vystúpeniami, zavrel sa do štúdia a tvoril ešte intenzívnejšie ako dovtedy. Po jeho smrti tak po ňom zostalo množstvo nevydanej hudby. Ako uvádza portál Mixmag.net, Avicii vraj dokončil takmer dve stovky skladieb. S vydávaním noviniek sa však neponáhľal, tento rok chcel na minuloročnú EP nahrávku Avīci (1) nadviazať vydaním ďalšej krátkoformátovej nahrávky.

"Úprimne, bola to Aviciiho najlepšia hudba za posledné roky," povedal o jeho novinkách, naplánovaných na vydanie, manažér nahrávacej spoločnosti Neil Jacobs v rozhovore pre Variety. Rodina sa vraj už stretla so zástupcami nahrávacej spoločnosti a súhlasila s tým, aby materiál vyšiel na albume ešte tento rok, pričom by k tomu malo dôjsť pravdepodobne koncom roka. V tejto chvíli však ešte nie je jasné, kto bude za albumom stáť ako producent. 


Švédskeho dídžeja Aviciiho našli 20. apríla mŕtveho v hotelovej izbe v ománskom hlavnom meste Maskat, kde trávil dovolenku. Hudobník trpel vážnymi zdravotnými problémami, ktoré mu spôsobovali bolesti. Aviciiho sužovala akútna pankreatitída, ktorú čiastočne zapríčinilo nadmerné požívanie alkoholu. Mal tiež pretrvávajúce problémy so psychickým zdravím, čo napokon vyústilo v jeho samovraždu.

Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/avicii

Súvisiaci interpreti: Avicii