Kapela Runner predstavuje singel Otáznik a výkričník, ktorým sa vracia ku svojim power metalovým koreňom. Energický song otextoval renomovaný textár Vlado Kraus a hudbu zložil Richard Gužák. Skladba bude súčasťou pripravovaného albumu, ktorý bude obsahovať doteraz vydané skladby aj úplne nové songy.

"Je to Vladov nadčasový text, veľmi aktuálny v tejto dobe, pretože nad človekom, či ľudstvom visí množstvo otáznikov a výkričníkov. Človek je len malou čiarkou alebo bodkou vo víre viet, fráz a diania okolo nás, ale aj tak si má každý letieť za svojimi snami, z pivníc do výšin cestami vtákov," približuje obsahovú stránku piesne speváčka Žaneta Gužáková.


Bicie sa nahrávali v štúdiu JV music v Spišskej Novej Vsi, všetky gitary a spevové linky nahrali muzikanti vo vlastnom štúdiu Runner v Malinove. Produkciu, mix a mastering mal na starosti Martin Barla, ktorý aj zaranžoval bicie. "Výnimočne v tomto songu sme gitary podladili až o 2 tóny nižšie, čo dodalo skladbe údernosť a temný ráz," opisuje podrobnosti nahrávania gitarista Daniel Chovanec. V priestoroch starého kúpaliska v Kráľovej pri Senci sa v štýle hollywoodských produkcií plných záberov z vtáčej perspektívy natočil efektný videoklip.

Deň pred nakrúcaním prišla Žaneta s nápadom oživiť scénu množstvom hliníkových konštrukcií, takže chlapci si pri stavbe a búraní dobre zaposilovali. Režisér a kameraman Stanislav Gužák objednal na nakrúcanie milé spestrenie – v klipe účinkuje Plamienka driemavá, nazývná Fiona. "Scény so sovičkou sme museli natočiť rýchlo a väčšinou na prvýkrát. Fiona za každý herecký výkon dostala maškrtu, rýchlo sa najedla a potom sa jej lietať veľmi nechcelo. Navyše sovičkin majiteľ Ján Šenkýrik z miniZOO Devín sa bál, že ak mu nasýtená vyletí na strom, tak dole zletí až o pár hodín, keď vyhladovie," spomína speváčka s úsmevom.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Richard Gužák z Agentúry Runner. Text správy sme upravili.