Piate vydanie festivalu Prague Rocks láka na rockových velikánov Mötley Crüe a Def Leppard, ktorí pokračujú v spoločnom svetovom turné. Na pražskom letisku Letňany vystúpia už budúci piatok 2. júna.

Legendárne rockové kombo sa do Európy presunulo z USA a Kanady, kapely tam spoločne koncertovali v roku 2022. Európske turné odštartovalo v pondelok (22.5.) v britskom Sheffielde, kde Def Leppard v roku 1992 vznikli.

Def Leppard aj ich americkí kolegovia Mötley Crüe sa preslávili v 80. rokoch. Zatiaľ čo Briti svoj zvuk postavili na prepracovaných kompozíciách s výraznými zborovými spevmi a súhre nástrojov, Mötley Crüe získali spoločne s albumami Too Fast For Love či Dr. Feelgood nálepku motorkárskych street rockových chuligánov. 

Def Leppard sú známi aj svojím húževnatým bubeníkom Rickom Allenom, ktorý v roku 1985 absolvoval po autonehode amputáciu ruky, čo mu však nikdy nezabrátnilo pokračovať v hre na bicie a v pôsobení v kapele. V súčasnosti hrá Allen na špeciálne upravený bubenícky set, súčasťou koncertu je aj dynamické bubenícke sólo. 

Súčasťou programu hviezdami naplneného júnového večera bude tiež česká stálica Kabát, ktorá v minulom roku vydala pozitívne hodnotený album El Presidento a vzápätí bez problémov naplnila desaťtisícovú O2 Arénu. Predstaví sa tiež švédska power-metalová zostava Eclipse a austrálska kapela Wolfmother, ktorá sa preslávila najmä soundtrackmi Woman a Dimension v známej počítačovej hre FlatOut 2. 

Festival Prague Rocks sa bude konať 2. júna na pražskom letisku Letňany.

Text: Matej Kráľ