Návštevníci tohtoročného Topfestu sa počas vystúpenia fínskej metalovej skupiny Nightwish, ktorá je jeho headlinerom, môžu tešiť na jedinečné pyrotechnické efekty. Na festivale, ktorý sa bude konať 29. a 30. júna na letisku v Piešťanoch, vystúpia počas druhého dňa.

"Príde s nimi celý tím pyrotechnikov, ktorí dostanú aj samostatnú miestnosť na uskladnenie pyrotechnických materiálov. Podľa zoznamu efektov aj videí z predchádzajúcich vystúpení skupiny očakávame, že na pódiu bude poriadne horúco," uviedol organizátor festivalu Dušan Drobný.

Na letisku v Piešťanoch predvedie Nightwish 90-minútovú šou, počas ktorej zaznejú skladby z ich ostatného albumu Imaginaerum (2011) a staršie hity ako Sleeping Sun, Wish I Had an Angel, Amaranth, Bye Bye Beautiful či Nemo. Nightwish sa pritom len pred nedávnom predstavili neďaleko Bratislavy na rakúskom festivale Nova Rock (reportáž).

Nightwish - Storytime

Na deviatom ročníku Topfestu tento rok vystúpi aj americká heavymetalová formácia Godsmack, austrálska rocková skupina Mystery či numetalová formácia Ill Niňo. Okrem nich sa v Piešťanoch predvedú Kabát, Iné Kafe, IMT Smile, Slobodná Európa, Aneta Langerová, Divokej Bill a ďalší. V rámci bonusového dňa podujatia, s názvom Topfest PLUS, vystúpi 13. júla na piešťanskom letisku americká legenda Guns N' Roses.

Permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú za 40 €, V.I.P. permanentky za 70 € a jednodňový lístok sa dá kúpiť za 25 €. Vstupenky na Guns N' Roses sú k dispozícii za 20 € (zadné státie), 39 € (státie) a 59 € (V.I.P. státie).

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Nightwish