Rod Stewart nedávno zmiatol fanúšikov vyhlásením, že chce po ukončení tohtoročného turné "na chvíľu nechať rock'n'rollové veci za sebou". 78-ročný hudobník to uviedol v súvislosti s vydaním swingového albumu s klaviristom Joolsom Hollandom, ktorý by mal vyjsť budúci rok.

"Chcem sa posunúť ďalej. Práve som urobil swingový album s Joolsom Hollandom, ktorý vyjde budúci rok, takže chcem ísť týmto smerom. Chcem len na chvíľu nechať všetky rock'n'rollové veci za sebou. Všetko sa skôr či neskôr musí skončiť. Naozaj sa teším, že budem robiť niečo iné. Najmä spievať s Joolsovou kapelou," povedal Rod Stewart v relácii BBC Breakfast.

Vo štvrtok sa rozhodol vyvrátiť nedorozumenie, ktoré vzniklo. "Rád by som objasnil akýkoľvek zmätok, ktorý som mohol spôsobiť s mojimi drahými fanúšikmi a médiami. Nikdy nepôjdem do dôchodku! Bol som umiestnený na túto Zem, aby som bol spevákom a budem v tom pokračovať dovtedy, kým mi to dobrý Pán dovolí," vysvetlil Stewart v príspevku na Instagrame.

"Počas nedávnych rozhovorov som spomenul, že mojou najnovšou vášňou je big band/swingová hudba a keď zakončíme toto turné najväčších hitov, veľmi rád sa o to s vami podelím. Nikdy som sa nedokázal otočiť chrbtom k piesňam, ktoré som napísal a spieval za posledných šesť desaťročí. Sú ako moje deti. Vytvoril som ich a milujem ich. Vždy sa k nim vrátim, rovnako ako po sérii albumov The Great American Songbook, pri ktorých s hrdosťou dodám, že sa z nej predalo 26 miliónov albumov!" dodal spevák.

Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Rod Stewart