Slovenská speváčka Zuzana Smatanová vystúpi ako jedna z mála slovenských interpretov na známom festivale Sziget v maďarskej metropole Budapešť. Našim južným susedom predstaví 6. augusta najväčšie hity aj novinky z albumu Dvere (2011).

"Festivaly majú v sebe niečo špecifické, originálne. Či je horúco, alebo prší, ľudia sa idú zabaviť za každých podmienok, protože majú chuť niečo zažiť... Myslím si, že pre interpreta neexistuje krajší pohľad, ako vidieť skákajúci, tlieskajúci a spievajúci niekoľkotisícový dav," priznáva sa k láske k festivalom Zuzana Smatanová.

Tento rok má hudobníčka za sebou už jednu premiéru. Po prvýkrát ju medzi seba pozvali rockeri z festivalu Topfest, kde zažila celkom dramatický koncert. "Pri pesničke Čerešne ma uštipla do ramena včela. V tej chvíli som skoro od bolesti zabudla text skladby. Nevedela som, či sa mám venovať boľavému ramenu, z ktorého som si počas spevu vybrala žihadlo, alebo nedať na sebe nič poznať. Nakoniec som spievala ďalej... Našťastie nie som alergik, inak by sme zrejme ukončili koncert už v polovici," spomína už so smiechom Zuzana.

Teraz ju čaká známy festival Sziget v Budapešti, ktorý Zuzana ešte nikdy nenavštívila ani ako interpret ani ako fanúšik hudby. "Som strašne zvedavá na všetko, čo ma čaká. Veľmi si vážim, že ma oslovili, určite to bude pre mňa a kapelu výnimočný zážitok. Už 6. augusta tu zahrám moje najväčšie hity aj kúsky z posledného albumu," neskrýva nadšenie Zuzana.

Premiéru na najväčšom stredoeurópskom festivale si tento rok užije aj mladá rocková skupina The Paranoid zo Šurian (viac info TU). Predstaví sa aj elektronický projekt The Global Optimistic, pre ktorý to bude už tretia účasť na Szigete, a bluesrocková kapela Joint Venture z Nových Zámkov. V minulosti na Szigete vystúpili napríklad aj Puding pani Elvisovej, Neurópa, Chiki Liki Tu-a či Polemic.

Vstupenky na Sziget festival 2012 

Zdroj: Propaganda House, Sziget, SITA
Foto: Ivan Kelement (fotografie poskytla Nora Krchňáková, Propaganda House)

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová