Po úspešnom májovom turné k novému albumu Jolanka si slovenská speváčka a herečka Szidi Tobias pripravila pre svojich fanúšikov letnú koncertnú lahôdku - v auguste predstaví v komornej úprave piesne svojho dvorného textára Petra Lipovského a autora hudby Milana Vyskočániho.

Koncerty sa uskutočnia 12. augusta v Evanjelickom kostole v Banskej Štiavnici a o deň neskôr v rámci cyklu Kultúrne leto a hradné slávnosti 2015 v Koncertnej sieni Klarisky v Bratislave. Pôjde o prvé vystúpenia Szidi Tobias od smrti Petra Lipovského, ktorý pre ňu napísal množstvo krásnych textov a zároveň bol jej životným partnerom. Zomrel 15. júna po ťažkej chorobe vo veku 47 rokov.

Prečítajte si: Smutná Szidi Tobias: Z tejto päť rokov starej piesne po smrti jej manžela mrazí

V programe s názvom Jolanka komorne zaznejú v doprovode hudobníkov Milana Vyskočániho, Andreja Gála a Milana Osadského nádherné piesne z oceňovaného albumu Jolanka (2014). Za jeho predaj Szidi Tobias v máji na koncerte v bratislavskej Starej tržnici obdržala Zlatú platňu. Potvrdili sa tým názory hudobných kritikov a publicistov, označujúcich tento album v recenziách od začiatku za jeden z najzaujímavejších hudobných počinov minulého roka. 

Prekrásne priestory oboch kostolov, ako aj Szidin emotívny prejav plný citu, úprimnosti, ale aj hravosti a muzikantského majstrovstva jej spoluhráčov, sú zárukou neopakovateľného hudobného zážitku.

Vypočujte si album Jolanka na Deezeri:



informácie o službe Deezer -

Informácie o koncertoch portálu Hudba.sk poskytla Beáta Rožárová z vydavateľstva Pavian Records. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Micha Bardy

Súvisiaci interpreti: Szidi Tobias