Iba pár dní delí priaznivcov The Smashing Pumpkins od novej albumovej nahrávky Aghori Mhori Mei. O jej existencii informovala skupina tesne pred jej vydaním. Nasledovník minuloročného albumu Atum vyjde 2. augusta. Trojica hudobníkov sa rozhodla nezverejniť pred jeho vydaním žiadny singel. Album si majú poslucháči vychutnať ako celok.

Billy Corgan to vo vyhlásení odôvodnil tým, že každý album bol vždy posudzovaný podľa pilotného singla, čomu sa teraz chcú vyhnúť. "Cítili sme, že ten správny spôsob, ako si vypočuť túto nahrávku, je celistvý súbor. 10 skladieb, asi 45 minút, a potom nech fanúšikovia rozhodnú, či to, čo sme urobili, je to, čo sme si zaumienili dosiahnuť, či sa vrátime späť do pôvodnej pozície, či sme schopní ísť s týmto späť domov. Takže 2. augusta 2024 si to bude môcť vypočuť každý. Dáme to len digitálne. Samozrejme, album bude aj v predaji, ale to príde neskôr. Chceme len vydať nahrávku."

"Pri písaní tohto albumu ma zaujala zaužívaná axióma, 'nemôžeš sa vrátiť domov'. Zistil som, že je pravdivá vo forme, ale pomyslel som si - dobre, čo keby sme to predsa len skúsili? Ani nie sentimentálnym pohľadom dozadu, ale skôr prostriedkom na posun vpred, aby sme zistili, či by v rovnováhe medzi úspechom a neúspechom naše spôsoby tvorby hudby v rokoch 1990-1996 stále inšpirovali k niečomu objavnému," vysvetlil.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)