Škótsky dídžej a producent Calvin Harris zverejnil názov svojho nového albumu. Jeho tretia štúdiová nahrávka vyjde 29. októbra pod názvom 18 Months, na ktorom bude hosťovať celá plejáda medzinárodných hviezd vrátane barbadoskej speváčky Rihanny, pre ktorú napísal hit We Found Love.

Ďalšími hosťami z USA budú spevák Ne-Yo a speváčka Kelis. Zo svojich krajanov bude mať Calvin Harris na albume Florence Welch z indie-popovej formácie Florence and the Machine, mladú speváčku Ellie Goulding, či trojicu známych raperov - Example, Tinie Tempah a Dizzee Rascal. Medzi hosťami albumu 18 Months bude aj holandský dídžej a producent Nicky Romero.

Účasť mnohých z nich bola vopred jasná, pretože Calvin Harris už z albumu predstavil niekoľko skladieb. Pod prvým singlom Bounce je podpísaná Kelis, pod tretím Let's Go spevák Ne-Yo a pod aktuálnym We'll Be Coming Back zase Example, ktorý sa nedávno ukázal na Grape festivale v Piešťanoch. Ďalším, už piatym, singlom zo štúdiovky 18 Months bude pieseň Sweet Nothing s hosťujúcou speváčkou Florence Welch.

Dvadsaťosemročný Calvin Harris sa na scéne pohybuje od roku 1999, no presadiť sa dokázal až v druhej polovici nasledujúceho desaťročia. V roku 2007 uviedol na trh debutový album I Created Disco s úspešnými singlami Acceptable in the 80s a The Girls.

Ešte úspešnejší bol s jeho nasledovníkom Ready for the Weekend (2009). Nachádzajú sa na ňom dve britské no. 1 hity Dance wiv Me a I'm Not Alone a tiež singel Ready for the Weekend, s ktorým to v UK Charte dotiahol na výborné tretie miesto. Calvin Harris získal za svoju tvorbu NME Award, The Music Producers Guild Award a dvakrát bol nominovaný na Brit Award.

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/calvinharris

Súvisiaci interpreti: Calvin Harris