Uhorková sezóna 2016 vrcholí! Škótskej speváčke KT Tunstall minulý piatok po koncerte ukradli tamburínu. Hudobný nástroj jej však hneď na druhý deň vrátili, pričom jej ho poslali v taxíku. Od radosti nahrala so svojím tímom video, samozrejme, v hlavnej úlohe s tamburínou. Pozitívnych správ nie je nikdy dosť.

KT Tunstall zistila, že sa tamburína stratila po vystúpení v škótskom meste Wick. Pravdepodobne ju odcudzil nadšený fanúšik, ktorý si ju zrejme chcel nechať ako suvenír. Prostredníctvom sociálnych sietí preto požiadala, aby jej tamburínu do druhého dňa vrátil do hotela, v ktorom bola ubytovaná. "Je to dôležitá súčasť môjho predstavenia, nehovoriac o veľkej sentimentálnej hodnote," zdôraznila 41-ročná speváčka v príspevku.

Hneď v sobotu ráno k hotelu dorazil taxík, v ktorom bola ukradnutá tamburína položená. Natešená hudobníčka sa s fanúšikmi podelila o svoju radosť vo videu s improvizovaným popevkom I Got My Tambo Back a tí zase neváhali ukázať vtipnú asociáciu slova "tambo".


KT Tunstall sa dostala do povedomia verejnosti v roku 2004 zásluhou piesne Black Horse and the Cherry Tree. Odvtedy vydala šesť štúdiových albumov: Eye to the Telescope (2004), KT Tunstall's Acoustic Extravaganza (2006), Drastic Fantastic (2007), Tiger Suit (2010), Invisible Empire // Crescent Moon (2013) a KIN (2016). Na konte má BRIT Award a Ivor Novello Award a tiež nomináciu na Grammy. Medzi jej najznámejšie skladby patria aj Other Side of the World či Suddenly I See


Zdroj: SITA (Theguardian.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/kttunstall

Súvisiaci interpreti: Kt Tunstall