Víťaz prvého a doposiaľ jediného česko-slovenského X Factoru Peter Bažík pred pár dňami predstavil svoj nový videoklip k skladbe Ži a zabudni. Spolupracoval na nej s autorskou dvojicou, ktorá má na svedomí väčšinu piesní populárnej speváčky Kristíny - textárom Kamilom Peterajom a jej dvorným skladateľom a producentom Martinom Kavuličom.

Text piesne má napriek jej pozitívnemu a bezstarostnému vyzneniu hlbší zmysel. Ľuďom, ktorí prežívajú ťažké životné chvíle, chcú autori aj samotný spevák dodať energiu a chuť do života. Hudobne je novinka postavená na tanečnom rytme a chytľavom saxofónovom sóle, hlasový prejav Petra Bažíka jej zase dodáva nástojčivosť a energiu, ktorá má poslucháčom "dodať silu vstať, oprášiť sa, zabudnúť a žiť".


Pri tvorbe klipu spojili sily producent Stanislav Guláš (Golden Entertainment) a režisér/kameraman Michael Gejdosh (Sharmant film). Na stvárnenie "osobného démona" každého z nás bol prizvaný umelecký klaun a mím Adrián Ohrádka (Teáter Komika) a v klipe sa predstavili aj tanečníčky Natália Horská a Sofia Sádecká z Fitness Aerobic Fanatik Bánov či bubeník Adam Guláš, ktorý tento rok získal dve prvé miesta na II. celoslovenskej súťažnej prehliadke v hre na bicích nástrojoch.

Nakrúcalo sa v obci Bánov pri Nových Zámkoch a zaujímavosťou je, že väčšina klipu - okrem nevyhnutných strihov oddeľujúcich interiérové a exteriérové zábery, ako aj vlastný vnútorný svet hlavného predstaviteľa - bola natočená na jeden záber. Priebeh nakrúcania zachytila v reportáži Televízia Nové Zámky (NZTV).


Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav Guláš z agentúry Golden Entertainment. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Zuzana Grebáčová