Speváka americkej pop-punkovej skupiny Green Day Billieho Joea Armstronga nahnevalo, že jeho kapela nedostala na iHeart Radio Music Festivale v Las Vegas taký priestor, ako by si zaslúžila. Namiesto 45 minút totiž mohli hrať len 25 minút. Naopak, o 20 minút dlhšie trvalo vystúpenie R&B speváka Ushera.

Billie Joe Armstrong tento fakt neuniesol a v závere piatkového vystúpenia svojej formácie chrlil jeden vulgarizmus za druhým. Green Day svoj koncert ukončili skladbou Basket Case, po ktorej sa na tabuli oproti pódiu objavil oznam, že im zostáva už len jedna minúta do konca. Práve vtedy dal 40-ročný spevák najavo svoje emócie.

"Teraz vám niečo poviem. Som na scéne od roku 1988. A vy mi dáte jednu posratú minútu? To si snáď robíte žarty! To musí byť nejaký vtip. Čože ? Ja nie som žiaden posratý Justin Bieber, vy hajzli," povedal nahnevaný Armstrong.

"To musí byť nejaký vtip, mám iba jednu minútu. Vlastne, už nemám ani tú minútu," dodal spevák, ktorý následne o pódium rozbil svoju gitaru. Armstrong pri odchode z pódia ukázal do kamery vztýčený prostredník a publiku odkázal, že sa v budúcnosti vrátia.

Green Day @ iHeartRadio Music Festival

V týchto dňoch Green Day uvádzajú na trh novú štúdiovú nahrávku Uno!, ktorá bude súčasťou albumovej trilógie. Tú budú okrem nej tvoriť štúdiovky Dos! a Tre!, ktoré vyjdú 12. novembra, respektíve 14. januára. Kapela pritom iba pred nedávnom predstavila nový singel Let Yourself Go, ktorý si môžete vypočuť TU.

Okrem albumovej trilógie plánujú Green Day vydať aj dve dokumentárne snímky. Zatiaľ čo prvá z nich bude práve o nahrávaní spomínaných troch albumov, druhá bude pozostávať z archívnych záberov pochádzajúcich z obdobia pred vydaním tretej štúdiovky Dookie (1994).

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Ronald Reyes

Súvisiaci interpreti: Green Day