Mladá speváčka a autorka Teri Čikoš vydala v novembri 2021 singel Medzi nami, ktorý si našiel svoje miesto v domácom rádiovom éteri. Teraz prichádza s emotívnou novinkou So slzami v očiach, ku ktorej zverejnila videoklip zachytávajúci atmosféru Bratislavy.


"Skladbu So slzami v očiach v roku 1935 zložil a otextoval legendárny slovenský skladateľ Dušan Pálka. Ja som ju poznala najmä od mojej babičky Terézie Szelidovej, ktorá v tej dobe spievala s rôznymi orchestrami, bola členkou súboru divadla Nová scéna a koncertovala aj s Františkom Krištofom Veselým. Túto skladbu si vždy doma spievala, a práve preto mi tak prirástla k srdcu," približuje svoj vzťah k pesničke Teri Čikoš.

"Neskôr ju naspievala moja obľúbená slovenská speváčka Gabriela Hermélyová, ktorá pôsobila najmä v 50. a 60. rokoch minulého storočia. V tej dobe vznikali na Slovensku skladby, ktoré mali veľmi veľkú noblesu. Mali krásne melódie, nahrávali sa s orchestrom a mali v sebe určitý odkaz. Preto som sa s mojím producentom Jozefom Šebom a kapelou rozhodla dodať skladbe nový nádych a prenahrať ju," vyznáva sa talentovaná speváčka.


O aranžmán skladby sa postaral etablovaný slovenský inštrumentalista Martin Gašpar. Na skladbe sa podieľali aj hudobníci Martin Wittgruber (Hammond) a Pišta Lengyel (gitara)

"O videoklip sa postaral pre nás už tradične kameraman Viktor Cicko. Celý vizuál sa točil v bratislavskom Starom meste. Chcela som, aby v ňom bolo cítiť atmostéru Bratislavy a tiež jemnú nostalgiu a retrospektívu," dodáva Teri Čikoš.

Informácie a forografie redakcii Hudba.sk poskytol Jozef Šebo. Text správy sme upravili.