Návrat Linkin Park s novou speváčkou Emily Armstrong sa začiatkom septembra postaral o poriadny rozruch nielen medzi hudobnými fanúšikmi. Správa zasiahla aj rodinných príslušníkov zosnulého Chestera Benningtona. Po tom, čo jeho syn kritizoval Linkin Park a prvá manželka vyjadrila kapele podporu, o slovo sa teraz prihlásila Chesterova matka, ktorá kritizuje predovšetkým Mikea Shinodu.

"Cítim sa zradená. Povedali mi, že ak budú niekedy niečo robiť, dajú mi vedieť. Nedali mi vedieť a pravdepodobne vedeli, že nebudem veľmi šťastná. Som z toho veľmi rozrušená," povedala Susan Eubanks v telefonickom rozhovore pre Rolling Stone. Vedela o tom, že sa Linkin Park chystá vydať pieseň s vokálom jej syna, no o návrate so speváčkou ju neinformoval nik.

Pôvodne si totiž myslela, že sa za mikrofón postaví Mike Shinoda. V rozhovore prezradila, že ho Chester učil spievať. Očakávala teda, že ak sa kapela znova vráti na scénu, nebude to s novým spevákom a nebudú sa snažiť znieť rovnako ako jej syn. "O tom, že sa Emily Armstrong pripojila ku skupine, som sa dozvedela cez Google. Keď idem niečo hľadať na Google, prvá vec, ktorá sa mi objaví, je Linkin Park."

Zo zvedavosti si pustila prvé spoločné vystúpenie novej zostavy, ktoré bolo začiatkom mesiaca vysielané naživo, no nevydržala ho pozerať. "Nemyslím si, že na svete existuje niekto, kto má rovnaký hlas. A keď som to počula, odpudilo ma to, oni sa snažia urobiť presne to, čo robil Chester, ale nedarí sa im to."

V tejto súvislosti si spomenula na rozhovor, ktorý v minulosti viedla so synom. "Mike mu na skúške povedal: 'Ak sa rozhodneš, že odídeš, nahradíme ťa dievčaťom.' A Chester bol v nemom úžase a zranený," tvrdí Eubanks a dodáva: "Mám pocit, že sa veľmi snažia vymazať minulosť. Hrajú piesne, ktoré spieval Chester. A neviem, ako to berú fanúšikovia, ale viem, ako to beriem ja. Počuť ju spievať piesne môjho syna je zraňujúce."

"Môžete vydať nové piesne. Ale neobťažujte sa vydávať Chesterove piesne, keď ich spieva Emily," odkázala kapele.

Text: Hudba.sk (zdroj: Rollingstone.com)