Charizmatický Talian s hlasom Berryho Whitea a sicílskym temperamentom vystúpi už tento piatok 26. októbra na Bratislavských jazzových dňoch. Počas prvého festivalového večera ho bude sprevádzať osemčlenná kapela The Italian Jazz Players.

Biondiho hudobná kariéra začala naberať správny smer už v roku 1988, kedy sa predstavil ako predskokan na talianskych koncertoch Raya Charlesa. Po debutovom albume Handful Of Soul vydal druhú platňu If, ktorá získala trojnásobnú platinu. Vo svojej doterajšej kariére spolupracoval Mario Biondi s hviezdami ako Chaka Khan, Burt Bacharach či skupinou Incognito.

Počas piatkového večera 38. ročníka Bratislavských jazzových dní sa predstaví aj americká saxofonistka a speváčka Grace Kelly, z rakúska pricestuje Simone Kopmajer a slovenským zástupcom na hlavnom pódiu bude kapela FAT breakFAST, víťaz minuloročnej súťaže Pódia mladých talentov Nadácie SPP.

Súťažná prehliadka mladých interpretov sa uskutoční aj tento rok. Počas piatkového večera vystúpia prví dvaja finalisti – Jerguš Oravec 3JO a kapela Fridge Aside. Piatkový program B pódia ukončí speváčka Petra Vlková so svojou kapelou.

Mario Biondi - Yes You

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Bratislavských jazzových dní.

Foto: Facebook.com/mariobiondiofficial

Súvisiaci interpreti: Mario Biondi