Anglický hudobník Elton John chystá na 5. februára vydanie svojho nového albumu Wonderful Crazy Night. Novinka prinesie v základnej verzii desať piesní, deluxe edícia bude bohatšia o skladby Free and Easy a England and America. Super deluxe edícia ponúkne štyri bonusové piesne a tiež 20-stranovú knihu s fotografiami a textami piesní.

Produkciu albumu majú na starosti samotný Elton John a americký producent a skladateľ T Bone Burnett. Na nahrávke spolupracujú aj Nigel Olsson (bicie), Davey Johnstone (gitara), Matt Bissonette (basgitara), Kim Bullard (klávesy), Ray Cooper a John Mahon (obaja perkusie). Texty piesní napísal Bernie Taupin, spevákov spoluautor, s ktorým spolupracuje už takmer päť desaťročí. Fanúšikovia si z novinky už môžu vypočuť pieseň Looking Up, ktorú 68-ročný spevák zverejnil včera.

 
Tracklist albumu Wonderful Crazy Night: 

1. Wonderful Crazy Night 
2. In The Name Of You 
3. Claw Hammer 
4. Blue Wonderful 
5. I've Got 2 Wings 
6. A Good Heart 
7. Looking Up 
8. Guilty Pleasure 
9. Tambourine 
10. The Open Chord 

Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Je známy aj ako obhajca práv homosexuálov vo svete. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. Vlani v decembri sa zosobášili. 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Súvisiaci interpreti: Elton John