Tento týždeň to bude v relácii 3 pódiá poriadne temperamentné. Stretnú sa v nej fenomenálny český spevák Dan Bárta, world music formácia Banda a Lukáš Adamec. Rodák z Košíc prezradil, že účinkovaním s Danom Bártom sa mu splnil detský sen. Ako im to spolu ladí si môžete pozrieť už v sobotu na Jednotke RTVS.

Relácia 3 pódiá každý týždeň prináša zaujímavé žánrové a generačné spojenia. V najbližšom vydaní sa stretnú výnimoční hudobníci s obrovským temperamentom. "Som rád, že je tu relácia, ktorá sa zaoberá hudbou, pretože takéto programy na našich obrazovkách chýbajú. Vždy sa teším, že budem vidieť a počuť nové kapely a že o tých, ktoré poznám, sa dozviem niečo viac. Navyše ma potešilo, keď som zistil, že budem v jednej relácii s Danom Bártom. Je to môj idol, hudobník, ktoré som vždy veľmi počúval a sledoval jeho kariéru. To znamená, že sa mi naozaj splnil sen a som šťastný," vraví Lukáš Adamec.

Nakrúcanie v košickej Tabačke si užíval aj Dan Bárta

"Bolo to super, taký dobrý pomer organizácie a chaosu, to človeka udrží príčetného a prítomného. Keď si môžete zahrať v telke naživo, je to skvelá vec, veď to hudobnícke, hráčske remeslo nie je práve v kurze. Slávny chce byť každý, ale načo cvičiť a trápiť sa s nejakým inštrumentom, keď máme enter, no nie? Banda s Lukášom a my, to bol dobrý mix. Hudba ide, všetko ide," vraví s úsmevom Dan Bárta.

Dan Bárta a Lukáš Adamec s kapelou, 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováDan Bárta a Lukáš Adamec s kapelou v relácii 3 pódiá

Kapela Banda vniesla do relácie dávku folklórnych inšpirácií. "Je to výborný nápad, aby sa v jednej relácii naživo predstavili viacerí žánrovo rozdielni interpreti, ktorí by sa s najväčšou pravdepodobnosťou inak nestretli. Takýto koncept zodpovedá progresívnym dramaturgickým trendom. Od začiatku sme boli nadšení, že sa stretneme práve s fenomenálnym spevákom Danom Bártom a jeho úžasným spoluhráčom, kontrabasistom Robertom Balzarom," povedal líder skupiny Banda Samo Smetana.

"V zákulisí, ale aj počas nahrávania nás potešilo, akí sú to veľmi priateľskí ľudia. Svojou pohotovosťou a kolegialitou nás milo prekvapili aj Lukáš Adamec a Peťo Bič. Spoločné záverečné číslo bolo pre nás výzvou, vôbec sme ho, podobne ako Dan Bárta, nečakali, a teda nemali vôbec pripravené. Museli sme naplno zapnúť svoje folkloristické improvizačné inštinkty, aby sme to zvládli. Ako sa nám to podarilo, posúdia diváci," dodal Smetana.

Eva Brunovská, Banda v relácii 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováEva Brunovská zo skupiny Banda - viac fotiek z nakrúcania relácie

Reláciu 3 pódiá vysiela verejnoprávna RTVS každú sobotu 22:20 na Jednotke. Najbližšie vydanie s vyššie spomenutými melcami sa odvysiela v sobotu 26. októbra. Už odvysielané staršie diely si môžete pozrieť online v archíve RTVS:

Peter Lipa, Emma Drobná, Katarína Máliková (premiéra 19.10.2019)

Richard Müller, Vec, The Youniverse (premiéra 12.10.2019)

Marián Čekovský, Adam Ďurica, Karmen Pál-Baláž (premiéra 5.10.2019)

Katarína Knechtová, Štefan Štec, Dennyiah (premiéra 28.9.2019)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Lukáš Adamec