Úspešné koncerty skupiny Rammstein počas končiaceho sa roka 2016 viedli skupinu a jej manažérov k rozhodnutiu pokračovať v intenzívnych koncertných vystúpeniach aj v roku nasledujúcom. Skupina odohrá európske turné, zastaví sa aj v Prahe.

Nemecká industrial-metalová legenda naposledy v českej metropole na jeseň roku 2011 vypredala O2 arénu a fanúšikov dostala do tranzu. Aktuálne je Praha medzi prvými ôsmimi zverejnenými termínmi budúcoročného turné. Koncert sa uskutoční 28. mája 2017 v Eden Aréne, vstupenky budú v predaji od tohto piatku.

Živé vystúpenia skupiny Rammstein sú viac ako len interpretácia nahrávok z nosičov, ktorých od roku 1994 predali milióny kópií. Vizuálne vychytávky, pyrotechnika, obscénne gestá, dravý a hlučný zvuk - to všetko je súčasťou pódiovej šou nemeckej skupiny Rammstein, o čom sme sa mohli v spomínanom roku 2011 presvedčiť aj v Bratislave.

Rammstein odštartujú budúcoročné turné 20. mája na Islande, nasledovať budú okrem Českej republiky aj koncerty v Dánsku, Nemecku, Estónsku, Belgicku a Francúzsku, pričom viaceré z nich budú súčasťou festivalov ako Rock am Ring, Rock im Park či Graspop Metal Meeting.


Skupina Rammstein vznikla v roku 1994 v Berlíne a jej zostavu odvtedy tvoria Till Lindemann (spev), Richard Z. Kruspe a Paul H. Landers (obaja gitara), Oliver "Ollie" Riedel (basgitara), Christoph "Doom" Schneider (bicie) a Christian "Flake" Lorenz (klávesy). Do povedomia sa v Európe začali dostávať vďaka spoločnému turné s Clawfinger v roku 1995. Po tom, čo sa ich pesničky Rammstein a ;Heirate mich objavili vo filme Lost Highway (1997), stala sa skupina celosvetovo populárnou.

Na konte majú zatiaľ šesť štúdioviek - Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009). Najväčší komerčný úspech sa im podarilo dosiahnuť s albumom Mutter, ktorý obsahoval single Sonne, Links 2-3-4, Ich will, Mutter a Feuer frei!. Medzi ich ďalšie hity patria single ako Mein Teil, Amerika, Benzin alebo Pussy

Text: Hudba.sk (zdroj: Live Nation CZ + SITA)
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Rammstein