Len štyri dni pred Vianocami si fanúšikovia skupiny Aya užijú Rockové Vianoce v žilinskom Dome odborov. Skupina totiž pripravuje 21. ročník podujatia, na ktorom sa za tie roky vystriedalo mnoho českých aj slovenských zvučných mien.

Tento rok so skupinou Aya vystúpia aj kapely Hoten Toten, Mad Frequency a Arzén. Na javisku Domu Odborov v Žiline práve počas koncertu Rockové Vianoce pokrstí kapela DVD s filmovým dokumentom 25 rokov na scéne. Večerom bude spervádzať známy moderátor RTVS Roman Bomboš

Populárna žilinská skupina sa nedávno zúčastnila prestížneho Československého beatového festivalu v brnianskom Sono Centre. Finále s prehľadom vyhrala, nakoľko členovia poroty, ktorú tvorili dramaturg festivalu Ivan Rössler, spevák Luděk Minka, producent Miroslav Jandora, bubeník skupiny Synkopy 61 Jiří Rybář, bubeník skupiny Buty Richard Kroczek, hudobník, režisér a spisovateľ Jiří Vondrák, gitarista skupiny Blue Night Jan Vrba, hudobný publicista Václav Hnátek a hudobník Luboš Javůrek sa jednohlasne dohodla na jej prvom mieste.

Slová moderátora členov kapely Aya dojali: "Porota sa jednoznačne zhodla na tom, že víťazom CS beatového festivalu sa stáva skupina Aya a postupuje na Koncert legiend do pražskej Lucerny 28. marca 2020, kde vystúpi spoločne s Michalom Prokopom a Framus Five, Romanom Dragounom a skupinou Futurum, skupinou Laura a její tygři, skupinou Precedens, formáciou Vítkovo kvarteto a bratislavskými Bullet Holes."

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Olvecká. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Aya