Americký hudobník Bruce Springsteen len nedávno vydal album High Hopes, na ktorom spolupracoval s gitaristom Rage Against The Machine - Tomom Morellom. Z nahrávky aktuálne zverejnil pieseň Just Like Fire Would, ku ktorej natočil aj videoklip.

Skladbu Just Like Fire Would pôvodne nahrala austrálska formácia The Saints v roku 1986 (vypočujte si originál na konci článku). Springsteen sa rozhodol spraviť jej cover verziu, ktorá sa objavila aj na jeho ostatnom, nedávno vydanom, albume High Hopes. Na očakávanej novinke spolupracoval s gitaristom skupiny Rage Against The Machine - Tomom Morellom, ktorý sa objavil aj v novom videoklipe. Okrem neho si vo videu zahrali aj členovia Springsteenovej kapely E Street Band s kompletnou dychovou sekciou, ktorá je súčasťou kapely od roku 2012.


Ako Morello obohatil Springsteenovu tvorbu?

"Tvorba jednotlivých piesní bola veľmi eklektická, no finálny celok znie podľa mňa veľmi kompaktne. Je pre mňa naozaj česť byť súčasťou albumu Brucea Springsteena. Hral som na Wrecking Ball (2012), ale na tejto nahrávke hrám a spievam omnoho viac. Dokonca tam je aj duet," prezradil v jednom zo starších rozhovorov Tom Morello.

Springsteen ocenil gitaristov prínos v rozhovore pre Rolling Stone. "Stal sa filtrom, cez ktorý som nechal pretiecť moju hudbu. Skladby mi vždy poslal naspäť vo veľmi súčasnom štýle... preniesol ich do dneška. Je jedným z mála gitaristov, ktorí si vytvárajú vlastný svet. Ako The Edge, Pete Townshend alebo Johnny Marr. E Street Band je jeden veľký dom, ale keď je Tom na pódiu, postaví si v ňom vlastnú izbu," uviedol legendárny rocker.


Zdroj: Nme.com, Rollingstone.com, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen