Anglická elektronická formácia Goldfrapp oznámila, že 31. marca vydá svoju siedmu štúdiovku. Novinka dostala názov Silver Eye a bude obsahovať desať skladieb, ktoré nahrávali v Dallase a Londýne. Produkčne sa na albume podieľali John Congleton a Haxan Cloak.

Goldfrapp spolu so zverejnením informácií predstavili aj prvú ukážku z albumu, ktorou sa stala úvodná skladba Anymore. Novinka má dosť špinavý zvuk, ktorý skvele kontrastuje s vokálom speváčky Alison Goldfrapp. Ideálny singel pre alternatívne rádiá, ktorým nie je cudzia súčasná klubová hudba.


Tracklist albumu Silver Eye:

1. Anymore 
2. Systemagic 
3. Tigerman 
4. Become The One 
5. Faux Suede Drifter 
6. Zodiac Black 
7. Beast That Never Was 
8. Everything Is Never Enough 
9. Moon In Your Mouth 
10. Ocean 

Skupina Goldfrapp vznikla v roku 1999 v Londýne a tvoria ju Alison Goldfrapp (spev, syntetizátor) a Will Gregory (syntetizátor). Debutovali o rok neskôr albumom Felt Mountain, za ktorý získali nomináciu na Mercury Prize. Nasledovali nahrávky Black Cherry (2003), Supernature (2005), Seventh Tree (2008), Head First (2010) a Tales Of Us (2013). Okrem toho vydali aj dve živé nahrávky, dve kompilácie a štyri EP nahrávky. Na konte majú tiež jednu Ivor Novello Award či štyri nominácie na Grammy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com)
Foto: Facebook.com/Goldfrapp

Súvisiaci interpreti: Goldfrapp