Jej tvorba je za posledných päť rokov depresívnejšia, svojskejšia a bez kompromisov. "Tak to vyšlo, lebo tak mi občas je," hovorí speváčka a skladateľka Katarína Koščová v jednom z rozhovorov k aktuálnemu albumu Hranica dažďa. Súčasťou nahrávky je aj pieseň Čo zostane, ku ktorej pred pár dňami zverejnila lyric video.

V piesni Čo zostane Katarína Koščová zhmotnila svoje obavy z extrémizmu a prekrúcania faktov. "Neviem, či môže jedna moja pesnička niečo zmeniť, ale považujem za dôležité vyjadriť sa k témam, ktoré sú v spoločnosti zlomové," vysvetľuje prešovská speváčka.


So spracovaním jednoduchého lyric videa jej pomohol Patrik Minár, pričom predvolebné načasovanie Katarína Koščová nepovažuje za plán ani kalkul. K spoločenskému dianiu sa vyjadruje dlhodobo a otvorene.

"Myslím si, že každý by mal robiť to, čo mu je vlastné. Z mojich príspevkov vo verejnom priestore a na sociálnych sieťach je asi jasné, že som notorický volič. Voliť budem aj 29. februára. A veľmi si prajem, aby sa o Slovensko starali múdri, vzdelaní a dobrí ľudia,” uzavrela Katarína Koščová.

Prečítajte si recenziu: Katka Koščová pozýva Hranicou dažďa na prechádzku jesennou melanchóliou

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová