Americká rocková kapela Blink-182 nahrávala nový materiál s americkým dídžejom a producentom Steveom Aokim a basgitaristom formácie 5 Seconds Calumom Hoodom. Prostredníctvom služby Instagram o tom informoval 38-ročný Aoki, ktorý zverejnil ich spoločnú fotografiu z nahrávacieho štúdia.

Rodák z Miami k záberu pripísal, že práve ukončili nahrávanie, pričom pri ďalšej fotografii s Hoodom uviedol, že momentálne pracujú na "niečom epickom". Zatiaľ však nie je známe, či ide o skladby pre pripravovaný album Blink-182 alebo samostatný projekt.

Novinka kalifornskej formácie, ktorej názov zatiaľ neoznámili, by sa mala dostať na trh už tento rok. Ako prezradil začiatkom marca bubeník Travis Barker, do dvoch mesiacov plánujú predstaviť prvý singel a oznámiť termíny letného turné.

Steve Aoki v štúdiu s Blink-182 Zdroj: Instagram.com/steveaoki 
Blink-182 fungovali pôvodne v rokoch 1992 až 2005, pričom počas tohto obdobia vydali päť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejší bol tretí album Enema Of The State (1999). Pochádzajú z neho hity What's My Age Again?, All The Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy a následne vydali šiestu štúdiovku Neighborhoods (2011) a kompiláciu Icon (2013). Skupinu vlani opustil spevák a gitarista Tom DeLonge, ktorého nahradil Matt Skiba, známy aj z kapely Alkaline Trio.

Steve Aoki má okrem iného na konre tri štúdiové albumy - Wonderland (2012), Neon Future I (2014) a minuloročný Neon Future II. Za prvý spomínaný ho v roku 2013 nominovali na cenu Grammy. Je držiteľom DJ Award, Billboard Award a MTV Latin America Award. Spolupracoval napríklad s Afrojackom, Iggy Azaleou či formáciou LMFAO.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/blink182, Instagram.com/steveaoki

Súvisiaci interpreti: Blink-182