Nemecká formácia Avantasia vystúpi v rámci svojho svetového turné k albumu Ghostlights (2016) aj na Slovensku. Projekt hudobníka Tobiasa Sammeta sa najprv predstaví v nedeľu 27. marca na banskobystrickom Zimnom štadióne, pričom návštevu Slovenska zakončí o deň neskôr v Športovej hale Elán v Bratislave.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na trojhodinovú hudobnú šou, ktorá bude prierezom najväčších hitov formácie. Projekt Avantasia, ktorý spája prvky rocku a heavymetalu s operou, vznikol v roku 1999. Skupina, ktorej členmi sú v súčasnosti okrem 38-ročného Tobiasa Sammeta z kapely Edguy (spev, basgitara) aj Sascha Paeth (gitara), Michael "Miro" Rodenberg (klávesy) a Felix Bohnke (bicie), debutovala v roku 2001 štúdiovkou The Metal Opera.

Nasledovalo ďalších šesť albumov - The Metal Opera Part II (2002), The Scarecrow (2008), The Wicked Symphony (2010), Angel of Babylon (2010), The Mystery of Time (2013) či zatiaľ naposledy spomínaná novinka Ghostlights. Avantasia je známa tiež spoluprácou s množstvom známych hudobníkov. Medzi hostí, ktorí sa zúčastňujú na unikátnych predstaveniach, patria napríklad bývalý spevák kapely Helloween Michael Kiske, Eric Martin z americkej skupiny Mr. Big, Bob Catley z formácie Magnum, Ronnie Atkins z kapely Pretty Maids a ďalší.


Vypočujte si celý album Ghostlights na Deezeri:

 
Zdroj: SITA (PR Stanislav Černák, Tobiassammet.com, archív)
Foto: Facebook.com/avantasia

Súvisiaci interpreti: Avantasia