Kanadský hudobník Bryan Adams sa v sobotu 28. júla so svojou kapelou predstaví v bratislavskom NTC. Bude to jeho tretí koncert na Slovensku - v novembri 2006 vystúpil v košickej Steel Aréne, predtým odohral koncert v roku 2003 v bratislavskej Inchebe.

V júli hudobník zavíta aj do Česka (27.7., festival Benátska noc) a Rakúska (5.7., Stadthalle, Viedeň). Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji v sieti Eventim, najnižšia cena lístkov na státie je 49 eur. 

Bryan Adams, ktorý debutoval v roku 1980 eponymným albumom, má dodnes na konte 65 miliónov predaných nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za baladu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991). Medzi jeho najväčšie hity aj skladby ako Run to YouHeavenSummer of '69Please Forgive MeAll for Love (feat. Rod Stewart a Sting)Have You Ever Really Loved a Woman?Cloud Number Nine či Here I Am.

Počas svojej kariéry odohral koncerty aj v takých krajinách ako Pakistan či Vietnam, kde vystúpil ako prvý interpret zo Západu. Aktuálne koncertné  turné pozostáva poväčšinou z jeho najväčších hitov, ktoré vyšli pred dvomi rokmi na akustickej kompilácii Bare Bones (2010). Svoj zatiaľ posledný radový album s názvom 11 vydal v roku 2008.

Za skladby použité vo filmoch ho trikrát počas jeho kariéry nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien nezískal. Všestrannosť Bryana Adamsa potvrdzuje aj fakt, že už niekoľko rokov je známy aj ako špičkový fotograf. Jeho fotky nájdete nielen na obaloch jeho albumov ale aj v katalógoch prestížnych módnych značiek. 

Od marca 2011 má vegán z Kanady svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. O mesiac neskôr sa vo veku 51 rokov stal otcom. Jeho priateľka Alicia Grimaldi, ktorá je zároveň jeho osobnou asistentkou, mu porodila dcéru Mirabellu Bunny.

Bryan Adams - Heaven (live unplugged)

Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Informácie pochádzajú z webovej stránky Eventim.sk a z archívu agentúry SITA.

Zdroj: PR, SITA, archív
Foto: Bryanadams.com

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams