Na 16. ročníku festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 5. do 7. júla na letisku v Trenčíne, sa predstavia aj zástupcovia drum&bassovej scény DJ Die, Jenna G a Rido. Organizátori o tom v pondelok informovali na oficiálnej webovej stránke pohodafestival.sk.

Bristolský DJ Die patrí medzi stálice drum&bassu, na scéne je už od polovice 90. rokov a aj dnes je jednou z najväčších hviezd tohto žánra. Má za sebou bohatú kariéru, okrem iného získal ako súčasť projektu Reprazent, ktorý založil Roni Size, prestížnu Mercury Prize. Na Pohode vystúpi so speváčkou Jennou G, ktorá už spolupracovala s mnohými špičkovými interpretmi, napríklad aj Chase & Status či The Qemists, no vydala aj sólový album For Lost Friends (2006).

Clipz & Die feat. Jenna G - Work It Out

Tanečnú scénu na tohtoročnej Pohode posilní aj jeden z najrešpektovanejších českých dídžejov - Rido. Aj keď jeho doménou je taktiež drum&bass, v minulosti spolupracoval aj s kapelou Support Lesbiens či husľovou virtuózkou Gabrielou Demeterovou. Fanúšikovia ho v rámci Czech Drumandbass Awards 2010 zvolili za Českého producenta roka, v kategórii Česká skladba roka zase dominoval s trackom Detonate.

Rido feat. Karin - Detonate

Fanúšikovia elektronickej hudby sa na tohtoročnej Pohode môžu tešiť aj na mená ako Caribou, Emika, Orbital, Chase & Status, Submotion Orchestra, Sebastian, Eskmo, Lützenkirchen či Totally Enormous Extinct Dinosaurs.

V rámci iných žánrov sa predstavia napríklad Lou Reed, Elbow, Kasabian, Bat for Lashes, Aloe Blacc, The Horrors, The Kooks, Yann Tiersen, Public Enemy, White Lies, Anna Calvi, Two Door Cinema Club, I Blame Coco, Guillemots, Emilíana Torrini, Warpaint, Portico Quartet, Jamaican Legends, Femi Kuti, The Plastic People of the Universe a mnohí ďalší.

Permanentka stojí v súčasnosti 85 eur, na mieste bude stáť 99 eur. V predpredaji sú v ponuke aj lístky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S, parkovanie pre osobné automobily i karavany. Kapacita podujatia zostáva obmedzená na 30-tisíc ľudí v areáli.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Jennag.net