Pondelkový večer v šou Hlas Česko Slovenska patril opäť vyraďovaniu. Novinkou je to, že speváci o svoj postup nebojujú skladbami, ktoré odspievali vo finálovom kole, ale úplne inými songami, ktoré majú pripravené špeciálne na túto príležitosť, teda na svoj boj o "prežitie".

Z tímu Pepu Vojteka v treťom finálovom priamom prenose divákov najviac zaujali Markéta Poulíčková a Daniel Mrózek, ktorí automaticky postúpili do ďalšieho finálového kola. Obaja súťažiaci boli adeptmi na postup aj z pohľadu ostatných koučov. Následne Vojtek rozhodol o postupe Kristíny Zakuciovej.

V rozhodujúcom súboji sa tak stretli Jakub Pohle a Barbora Švidraňová. Jacky zabojoval o zotrvanie v súťaži skladbou Poker Face od Lady Gaga a Barbora odspievala Mercy od speváčky Duffy. Obaja podali výborné výkony, kouč mal rozhodovanie skutočne ťažké.

"Ja som ťa poslal Barbora do rozstrelu preto, aby si ukázala, čo v tebe je. Dnes to bolo úžasné. Jacky ty si išiel do rozstrelu, lebo Tublatanka nebola šťastná voľba, nesadlo ti to. Dnes si to dal lepšie. Na môj vkus si to ale nebol úplne ty. Musím byť spravodlivý, a preto do ďalšieho kola chcem, aby išla Barbora Švidraňová," rozhodol Pepa Vojtek.

Dramatické bolo aj vyraďovanie v tíme Rytmusa. Favoritkami z jeho tímu sa na základe SMS hlasov opäť stali Nikoleta Spalasová a Anna Veselovská. Ako tretieho postupujúceho posunul raper do finále Juraja Zaujeca.

V dueli sa proti sebe postavili Adam Koubek, ktorý zabojoval piesňou Michaela Jacksona Man In The Mirror a Kristýna Daňhelová so skladbou Umbrella od Rihanny. Aj Rytmus následne dlho zvažoval svoje rozhodnutie. "Neviem na základe čoho mám posudzovať, či podľa toho, čo som videl teraz, či podľa toho celého. Chcel by som, aby ďalej postúpil interpret s menom Kristýna Daňhelová,“ vyslovil nakoniec.

V nedeľnom priamom prenose, ktorý bude štvrtým finálovým kolom, sa po týždni voľna znova na pódium postavia zverenci Dary Rolins a Michala Davida, pričom niekoľkých z nich čakajú nielen samostatné vystúpenia, ale aj špeciálne duetá. 

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.nova.cz