Americká speváčka Taylor Swift venovala štyri milióny dolárov (v prepočte približne 3,1 milióna eur) Country Music Hall of Fame and Museum v Nashville na založenie vzdelávacieho centra nesúceho jej meno. To by mali otvoriť v roku 2014 a jeho súčasťou bude okrem vyučovacích tried aj výstava.

"Príspevok od Taylor nám umožní zlepšiť naše vzdelávacie aktivity. Budeme môcť pridať nové programy pre mladých aj seniorov. Taylor sa okrem toho chce na tomto projekte zúčastniť aj priamo ako odborná konzultantka. Veľmi si vážime jej prístup," uviedol riaditeľ inštitúcie Kyle Young.

Výstavba vzdelávacieho centra Taylor Swift bude súčasťou plánovaného rozšírenia Country Music Hall of Fame and Museum, ktoré bude stáť celkovo 75 miliónov dolárov (zhruba 58,7 milióna eur).

Dvadsaťdvaročná Taylor Swift debutovala na hudobnej scéne v roku 2006 eponymným albumom, ktorý získal v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Jej zatiaľ posledný album s názvom Speak Now vyšiel v roku 2010. Počas svojej krátkej kariéry získala množstvo ocenení, je napríklad držiteľkou šiestich cien Grammy, desiatich American Music Awards, šiestich CMT Music Awards a jednej MTV Video Music Award.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Isaac Brekken

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift