Americký interpret Adam Lambert neplánuje nahrávať s britskou kapelou Queen, v ktorej od roku 2011 pôsobí ako spevák. Tridsaťsedemročný rodák z Indianapolisu v Indiane to uviedol v rozhovore pre magazín Hunger.

"Ľudia sa ma vždy pýtajú, či chceme spolu aj nahrávať. Nie som si istý, či mi to dáva zmysel, pretože by to nebol skutočný Queen, keďže Queen je pre mňa Freddie Mercury," vyjadril sa spevák a dodal, že ho koncertovanie v rámci projektu Queen + Adam Lambert veľmi baví.

Skupina Queen však koncom apríla uviedla nový dokument s názvom The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story. Novinka mapuje kariéru kapely, odkedy s ňou mladý americký spevák v roku 2011 začal vystupovať. Dvojhodinový dokument ponúka aj zákulisné zábery z turné, rozhovory s Brianom Mayom, Rogerom Taylorom, Simonom Cowellom či Ramim Malekom, ktorý v snímke Bohemian Rhapsody (2018) stvárnil zosnulého lídra kapely Freddieho Mercuryho. Adam Lambert navyše plánuje vydanie sólového albumu Velvet.


Adam Mitchel Lambert vydal debutovú štúdiovku For Your Entertainment v roku 2009. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhým albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl. Nasledovala tretia nahrávka The Original High (2015), z ktorej pochádza napríklad singel Ghost Town.

Na konte má aj piesne ako No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself či zatiaľ najúspešnejšiu Whataya Want From Me, vďaka ktorej ho nominovali na cenu Grammy.


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/AdamLambert

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert, Queen