Žijeme v zaujímavej dobe. Zo všetkých strán sa na nás valí množstvo informácií. Marketingové oddelenia firiem míňajú miliónové rozpočty, aby upútali našu pozornosť a aby sme kúpili ich výrobky. Niektorí sú však iní. Stačí im iba drobnosť a hneď spozornieme. Napríklad jedna fotka a iniciály tr;dl.

Magnet týždňa

Ak rozmýšľate, čo môže tr;dl znamenať, ušetrím vám pár sekúnd hľadania. Táto skratka môže znamenať "too rambley; didn’t listen"(keď niekto bľaboce tak dlho, až prestanete počúvať, použite to). Presne to isté napísal aj Trent Reznor ku fotke, ktorú zavesil na Twitter. A spoločnosť mu na nej nerobí nikto iný, ako David Lynch. Hneď sa začalo špekulovať, že by známy režisér mohol byť spoluautorom pripravovaného videa ku singlu Came Back Haunted od Nine Inch Nails. Nuž, som zvedavý, ako to celé dopadne. (pm)


Šrot týždňa

"Sekuriťáci" to majú v dnešnom svete ťažké. Veď každý chce predsa autogram (alebo čokoľvek iné) od ich obľúbenca. A preto sa niekedy stane, že neodhadnú situáciu úplne správne. Napríklad nedávno sa ochrankári pustili do Anthonyho Kiedisa z Red Hot Chili Peppers, ktorý sa chcel vrátiť do svojho hotela aj s doprovodom. Čo je na tom najlepšie? Bola to ochranka The Rolling Stones, ktorá si myslela, že sa jedná o drzého fanúšika. (pm)


Novinky

Lyric video pod týmto textom je celkom lahoda. Charitatívny projekt Revolution Harmony spojil dokopy Serja Tankiana (System of a Down), Ihsahna (Emperor) a Devina Townsenda. Skladba We Are vyjde 18. júla, v deň 95. narodenín Nelsona Mandelu, bývalého prezidenta JAR a bojovníka proti apartheidu. Zatiaľ čo za Devina sa v skladbe prezentuje len jeho gitara, prví dvaja menovaní hudobníci ju ťahajú vokálmi. Song vyvolal mnohé nesúhlasné reakcie medzi fanúšikmi. Ako sa páči vám? (ak)


Five Finger Death Punch čoskoro vydajú nový album The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell Volume 1. A tipujete správne, potom bude nasledovať Volume 2. Prvú ochutnávku aj s komentárom nám ponúkajú kapelníci už teraz. (pm)


Aj keď mnohí čakajú na septembrovú novinku Dream Theater, spevák James LaBrie nakopáva aj svoju sólovú kariéru a to treťou sólovou štúdiovkou. Tá vyjde o dva mesiace skôr a navnadiť sa Vás pokúsi vydaný singel Agony. (ak)


P.O.D. už zrejme majú obdobie najväčšej slávy za sebou. Ale hudbu vedia robiť stále. Najnovšie sa blisli videom ku pesničke Beautiful z albumu Murdered Love. (pm)


A P.O.D. má niečo spoločné aj s ďalšou novinkou. Ich spevák, Sonny Sandoval, si zaspieval s kapelou Flyleaf na novinke Something Better. Tá bude súčasťou nového EP kapely s názvom Who We Are a vyjde už 9. júla. Okrem toho a prívlastku "kresťanský rock" majú kapely ešte jednu spoločnú vec – a to turné, na ktoré sa vydajú len pár dní po vydaní EP. (pm)

Americká sludge kapelka Kylesa, pochádzajúca z mestečka Savannah v štáte Georgia sa prezentuje kresleným klipom. Abstraktné video doprevádza špinavý gitarový song Unspoken z aktuálnej dosky kapely zvanej Ultraviolet. (ak)


Chimaira má nové video No Mercy. Pochádza z albumu Crown of Phantoms, ktorého sa dočkáme už čoskoro (30. júla). Ak som nedávno v týždenníku pri jeho preview písal, že je tvrdší, ako predošlé, netušil som, že až tak veľmi. Video je totiž fakt drsné. (pm)


A v tomto ohľade samozrejme nemôžu zaostávať ani The Dillinger Escape Plan. Keď som zistil, že novým singlom bude One of Us Is the Killer, celkom som sa potešil. Podľa mňa ide o jeden z najlepších songov rovnomenného albumu. A video opäť nesklamalo. Brutal. (pm)


Progrockový génius Steven Wilson tento rok vydal tretiu sólovku The Raven That Refused to Sing (and Other Stories), ktorú podporuje aktívnym koncertovaním. Nedávno vydal live video zachytávajúce rovnomennú pesničku, ktorú s kapelou zahral v nemeckom Neu-Isenbergu. (ak)


Gorguts, to je synonymum pre chýrnu death-metalovú avantgardu z Kanady. V septembri vydávajú prvý album po dvanásťročnom mlčaní a song, ktorý na jeho promo vypustili, Vás dostane. Na serveri Stereogum nájdete obal novinky Colored Sands, ako aj jej tracklist. Najprv ale klikajte na Youtube video pod textom. (ak)


Melodic death metaloví vikingovia Amon Amarth streamujú celý nový album Deceiver of the Gods. Deviata štúdiovka úspešných Švédov, ktorí sú na scéne už 21. rok bude do aktívneho života uvedená 25. júna firmou Metal Blade. Aby ste ju počuli, musíte prejsť na tento odkaz. (ak)

Nové lyric video predstavili Stone Sour. Song The Uncanny Valley je druhým singlom druhej časti albumu House of Gold & Bone. (pm)


Haluz týždňa

Reinventing the VealCemetery Crepes? Že s názvami týchto songov od Pantery nie je niečo v poriadku? To máte pravdu. Aby ste túto záhadu rozlúskli, pozrite si nasledujúce video. Neviem ako vy, ale ja sa budem smiať ešte dlho. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Adrián Kozák (ak), Pavol Magic (pm)
Foto: twitter.com/trent_reznor

Súvisiaci interpreti: Nine Inch Nails, Red Hot Chili Peppers