Americká speváčka a skladateľka Gracie Abrams vydala v piatok svoj druhý album The Secret Of Us. Jedným z jeho tajomstiev bola až do zverejnenia zoznamu skladieb aj spolupráca s Taylor Swift. Dvojica speváčok, ktorá spolu absolvuje aj koncertné turné Eras Tour, v piatok zverejnila duet Us.

Pieseň je piatou v poradí na čerstvom albume GracieAbrams. Fanúšikovia Taylor Swift vedia, že pesničky s poradovým číslom 5 majú pre Swift na jej vlastných albumoch vždy špeciálny význam. Umiestnenie duetu Us tak naznačuje, že spolupráca s Taylor Swift má pre Abrams veľký význam.

Na skladbe sa autorsky podieľali obe speváčky, spolu s Aaronom Dessnerom. Trio spolupracovalo aj s producentom Jackom Antonoffom a výsledok znie na nerozoznanie od tvorby Swift. "Bolo naozaj zábavné sledovať chémiu medzi Gracie a Taylor," povedal Dessner pre Billboard. "Gracie v úplnom úžase sledovala, ako Taylor nahráva a produkuje svoje vokály."

Hoci je hlas Taylor Swift v skladbe počuť len roztrúsene, jej charakteristický štýl je v pesničke, ktorá slúži ako retrospektíva neúspešného vzťahu, ktorý rýchlo a jasne vyhorel, zreteľný, na čo veľmi pozitívne reagujú oba fanúšikovské tábory. Gracie Abrams ešte pred vydaním albumu ohlásila turné na jeho podporu s predstaveniami v divadlách a amfiteátroch v osemnástich mestách.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)