Skladba Otázka za milión je aktuálne druhou najhranejšou domácou piesňou v slovenskom éteri a videoklip má po mesiaci od zverejnenia na Youtube viac ako 400-tisíc pozretí. Pieseň si spievajú fanúšikovia na koncertoch a budú si ju môcť užiť aj na letných festivaloch.

Skupina Inekafe je na scéne už takmer 30 rokov a jej hity si spievajú dve generácie fanúšikov. Aktuálne boduje s novým singlom Otázka za milión, ktorý zložil aj otextoval líder kapely Vratko Rohoň.

"Otázka za milión je druhou najhranejšou slovenskou piesňou v našom éteri a klip má 400-tisíc zhliadnutí na Youtube. Veľmi sa z toho tešíme. Aktuálne beží sezóna festivalov, tak hráme na plné obrátky. Dva koncerty za deň sa pomaly stávajú pravidlom. Super je, že ľudia na singel reagujú už aj naživo, videjká z koncertov môžu sledovať na našich sociálnych sieťach. Je úžasné, ako skladbu ľudia spievajú pri tisícových návštevnostiach," hovorí spevák Inekafe.

Na Spotify je novinka aktuálne treťou najobľúbenejšou spomedzi všetkých skladieb Inekafe. Predbehla dokonca aj hity ako Spomienky na budúcnosť alebo Záverečná. "Kamaráti aj rôzni fanúšikovia nám posielajú reakcie, že nová pieseň sa im naozaj páči. Skvelé sú aj komentáre na sociálnych sieťach. Toto sme prežívali pred 20 rokmi so skladbami Ráno alebo Spomienky na budúcnosť a teraz opäť s Otázkou milión," teší sa Vratko.

Zaujímavosťou je, že videoklip k tomuto singlu bol najdlhšie vznikajúcim klipom v histórii kapely. Tomáš a Lukáš Ferencovci v ňom použili špeciálne efekty aj automobilového veterána, ktorý má v klipoch Inekafe tradičné miesto.

Kapela v zložení Vratko Rohoň (spev, gitara), Dodo Praženec (bicie), Vlado Bis (basgitara) a nový gitarista Tadeáš Laššák si teraz užíva koncertné leto a chystá sa na budúcoročné oslavy 30. výročia na scéne. Medzitým odohrá aj špeciálny Vianočný koncert v bratislavskom MMC.

Inekafe vydali od svojho vzniku v roku 1995 už pätnásť hudobných nosičov – sedem radových albumov, v prvopočiatkoch ešte dva demo albumy, ktoré neskôr vyšli ako jeden oficiálny album, dva výberové Best of albumy, jeden cover album, jedno DVD a jedno DVD/CD. Ich najúspešnejšie nahrávky vyšli v státisícových nákladoch a do éteru vypustili takmer 40 singlov.

 

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Aktualizované info a termíny koncertov nájdete na oficiálnom webe kapely www.inekafe.sk.