Charli XCX vydala 7. júna svoj šiesty štúdiový album Brat. Už pred jeho vydaním opisovala nahrávku ako veľmi priamu, bez použitia metafor a kvetnatej lyriky. "Je to veľmi agresívne a konfrontačné, ale aj veľmi konverzačné," naznačovala.

V jednej piesni našli fanúšikovia aj konfrontáciu smerom k novozélandskej speváčke Lorde. Nie však agresívnu, ale zmierlivú. Potvrdením toho, čo poslucháči tušili, je hosťujúca Lorde v čerstvom remixe skladby The Girl, So Confusing.

Charli XCX už v minulosti potvrdila, že na Lorde žiarlila. Vnímala ich podobnosť a drobné paralely, ktoré ich spájali a ktoré neunikali ani médiám. "Bola v mojej hudbe. Mala veľké vlasy. Mala som veľké vlasy. Nosila čierny rúž. Raz som mala na sebe čierny rúž. Vytvárate tieto paralely a myslíte si: 'No, to som mohla byť ja.' Ale to sa nemohlo stať, pretože sme úplne iní ľudia." Tieto myšlienky v nej podporovali vlastnú neistotu. "Nerobila som hudbu, ktorá by znela ako Royals," vysvetlila pre Rolling Stone.

Obdobie žiarlivosti má už speváčka za sebou a potvrdila, že "zostávajú dobrými priateľkami". Lorde dokonca podporila nový album Brat na svojej sociálnej sieti, kde v príspevku uviedla, že jediný album, ktorý si kedy uložila, je práve novinka Charli XCX. V originálnej verzii piesne Charli XCX spieva: "Ľudia hovoria, že sme si podobné. Hovoria, že máme rovnaké vlasy. Padám a zlyhávam."

V aktuálnej verzii Lorde odpovedá: "No, úprimne, onemela som, keď som sa zobudila na tvoj hlas. Povedala si mi, ako si sa cítila. Poďme to vyriešiť v remixe." V ďalšej časti dodáva: "Bola som uväznená v nenávisti. A tvoj život sa zdal taký úžasný. Ani na sekundu som si nemyslela, že môj hlas bol v tvojej hlave."

Dvojica spoluprácou ukázala, ako sa dá šikovne otočiť spor na prímerie. Možno sa stanú inšpiráciou pre iné popové speváčky, ktorých nevraživosť zapĺňala titulné stránky nielen hudobných magazínov. Aktuálne majú medzi sebou dusno Sabrina Carpenter a Selena Gomez, najslávnejšia súťaživosť a nevraživosť patrila v minulosti Britney Spears a Christine Aguilere.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)