Obľúbený český spevák Vojtěch Dyk si dal k svojim včerajším 35. narodeninám darček v podobe nového videoklipu. Propaguje ním svoj aktuálny singel Phone Song, ktorý pochádza z jeho úspešného minuloročného albumu D.Y.K.

Text piesne Phone Song sa "točí" okolo jedného zabudnutého mobilu. Speváka inšpiroval fakt, že mobil v dnešnej dobe môže predstavovať druhý život, plný skrytých tajomstiev.

"Bývame polapení do nejakej obrej elektronickej siete, ale zároveň sa odpájame od tej fyzickej siete, ktorou bolo vzájomné stretávanie sa. Aj o tom je tento videoklip," hovorí Vojtěch Dyk. "Pieseň je ľahko inšpirovaná talianskym filmom Úplní cudzinci (2016), ktorý je práve o téme druhých životov skrytých v tých chytrých krabičkách. Vlastne ide o to uvedomiť si, či chceme ovládať telefóny, alebo chcú ovládať ony nás," dodáva.


Réžie tanečného videoklipu sa ujala dvojica Zizoe & Wahe, ktorá patrí medzi patrónov českej tanečnej scény. Tanečnica, choreografka a performerka Zuzana "Zizoe" Veselá účinkovala napríklad na koncertoch európskeho turné Kanye Westa alebo aj so speváčkou Aurorou, tanečník, choreograf a lektor Wahe Akopjan pracoval napríklad s raperom Big Daddy Kane.

Tento rok dostali ponuku na kompletnú tvorbu videoklipu z produkcie hudobnej legendy Quincyho Jonesa, ktorý bol okrem iného producentom najslávnejších albumov Michaela Jacksona. Svoje projekty prezentujú pod producentskou značkou diVize. Medzi ostatné počiny Zizoe patrí napríklad choreografia odovzdávania Ceny Anděl. Wahe zas organizuje komunitné a tanečné eventy ako Redbull Dance Your Style. Obaja vytvárajú dokonalú súhru, ktorá sa drží hesla, že nezáleží na tom čo, ale ako.

Vojtěch Dyk, nakrúcanie videoklipu Phone Song Zdroj: PR / Universal Music

Vojtěch Dyk predstavil svoj nový sólový projekt D.Y.K. na konci minulého roka. Eponymná nahrávka, na ktorej autorsky spolupracoval s držiteľom Grammy Ondřejom Pivecom a jeho americkou kapelou Kennedy Administration na čele so speváčkou Latoyou Kennedy, vznikla v New Yorku a priniesla mu nomináciu na Cenu Anděl v kategórii Spevák roka.

Svoj nový album chcel fanúšikom tento rok predstaviť na D.Y.K. Tour, koncerty sa však kvôli protiepidemickým opatreniam rozhodol presunúť o pol roka, až na január a február 2021. Koncert, ktorý sa mal konať v amfiteátri v Rožnově pod Radhoštěm, nahradí 31. januára vystúpenie  v Robe Aréna v Zubří, ostatné miesta zostávajú nezmenené. 
Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti aj na nové termíny, vstupenky na koncert Rožnově pod Radhoštěm, platia na koncert v Zubří.

D.Y.K. Tour - nové termíny koncertov:

27. 1. 2021 - Olomouc, Výstaviště Flóra, Pavilon A

28. + 29. 1. 2021 - Brno, Sono Centrum
31. 1. 2021 - Zubří, Robe Aréna
1. 2. 2021 - Mladá Boleslav, Škoda muzeum
2. 2. 2021 - Pardubice, Ideon
3. 2. 2021 - Praha, Fórum Karlín

Pozrite si ďalšie videoklipy z albumu D.Y.K.:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk