Príchod očakávaného albumu Wild God sa nezadržateľne blíži. Nick Cave & The Bad Seeds sa oň podelia 30. augusta. Po príbehu o bratovražde, ktorému sa venoval singel Frogs, siahajú hudobníci po ďalšej spirtuálnej téme. Novinka Long Dark Night je inšpirovaná poéziou španielskeho básnika sv. Jána z Kríza zo 16. storočia a témou obrátenia a vykúpenia.

Báseň Dark Night of the Soul prináša témy obrátenia a vykúpenia, ktoré sa stali inšpiráciou pre Nicka Cavea. "Long Dark Night je inšpirovaná jednou z najväčších a najsilnejších básní o konverzii, aké boli kedy napísané. V konečnom dôsledku je to však krásna country melódia. Je to ako sladký spoločník k piesni Wild God," vysvetľuje Cave.

Wild God je 18. štúdiovým albumom Nicka Cavea & The Bad Seeds a nadväzuje na uznávaný Ghosteen z roku 2019. Nahrávka vyjde 30. augusta a prinesie desať nových skladieb, ktoré odzrkadľujú aktuálne emócie Nicka Cavea a jeho spolupracovníkov z kapely.

"Keď robíme nahrávku, nikdy neexistuje hlavný plán. Záznamy skôr odrážajú emocionálny stav autorov a hudobníkov, ktorí ich hrali. Keď to počúvam, neviem, zdá sa, že sme šťastní," prezradil Cave. "Dúfam, že album zapôsobí na poslucháčov rovnako ako na mňa. Vybuchne z reproduktora a nechám sa ním strhnúť. Je to komplikovaná nahrávka, ale je tiež hlboko a radostne nákazlivá. Keď udrie, udrie. Povznáša vás to. Posúva vás to. To na nej milujem," doplnil.

Nick Cave, Warren Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos a George Vjestica napísali a nahrali album Wild God v Miraval Studios vo francúzskom meste Provence a v Soundtree Studios v Londýne. Album produkovali Cave a Ellis, o mix sa postaral David Fridmann, basgitaru nahrával Colin Greenwood (Radiohead) a medzi hosťami je aj gitarista Luis Almau.

Text: Hudba.sk (zdroj: Clash.com)