Bývalý frontman Oasis, Liam Gallagher, je späť. Zatiaľ však ešte nie hudobne, ale vo forme rozhovoru, ktorý dal hudobnému magazínu Q. Opäť v ňom nechýbali kontroverzné výroky na tému súčasnej hudobnej scény a, prirodzene, aj brata Noela, s ktorým je Liam už nejaký ten rok rozkmotrený.

Bratia Gallagherovci sú všeobecne známi svojimi vyjadreniami, pri ktorých si nedávajú servítku pred ústa. Povýšenecké a sebastredné "perly" sú ich typickým poznávacím znamením a nie je žiadnou výnimkou, že sa radi častujú svojimi invektívami aj vzájomne. Po dlhšom období mlčania pred pár dňami prehovoril Liam o hudbe, súčasnej scéne, priateľoch aj o Noelovi.

Na otázku Q magazínu, aká hudba inšpirovala jeho nové piesne, hudobník odpovedal: "Hudba nie je inšpirovaná inou hudbou. Je ovplyvnená samotným životom. Aby ste robili dobrú hudbu, musíte mať zaujímavý, pestrý život. Sračková hudba pochádza z nudných životov."

Zároveň dodal, že jeho nové skladby ľudí šokujú. "Vydáme to budúci rok. Je to nahrávka napísaná mnou a má v sebe všetky správne ingrediencie a znie veľmi chutne. Nebudete si škriabať bradu, nie je to Pink Floyd a ani Radiohead." Materiál má podľa Liama šialené melódie, správny postoj a zábavné texty. Na rozdiel od súčasnej scény. "Je to zasraný shit. Je tu bezo mňa nuda, nie? Mohol by som rozdrviť hocikoho. Hocikoho. Či už v rozhovoroch, photoshootoch, na nahrávke alebo na posratom pódiu."


Noelovi chýba moja energia

Pri otázkach o Oasis a bratovi Noelovi si tiež nedával servítku pred ústa. "Bol som viac sklamaný, že sa Oasis rozpadli. Zaujímalo by ma, či bol aj on. Nikdy som ho nepočul povedať, že bol sklamaný ohľadom Oasis. Nie, dostal, čo chcel," a upresnil, že Noel bez pochýb túžil byť frontmanom, no iba sa naňho hrá a vyzerá hlúpo. "Je to, ako keď si malé deti dajú na seba make-up a zo srandy sa snažia vyzerať ako dospelí."

Okomentoval aj filmový dokument o už nefungujúcej skupine z tohto roka: "Chýba mi ten Noel, ktorý je vo filme. To je Noel, ktorého poznám. A toho mám rád. Napriek tomu nesedím doma a neplačem nad jeho fotkou a som si istý, že ani on to nerobí. Ale ja som energia a stavím sa, že mu tá energia chýba."

K obnoveniu Oasis však asi tak skoro nepríde. "Myslíte si, že chcem byť v jednej skupine s tým čurákom? Hovorí, že sa mám zmeniť. Nech ide do riti," uzavrel a priznal, že brata rád podpichuje na Twitteri a nemieni s tým prestať. 

Zdroj: NME.com, Q magazín
Foto: Jim Ross/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Oasis