Kapela Mr. Loco predstavila tretí singel a videoklip z aktuálneho albumu Balkanizace. Tentokrát ide o letnú skladbu Je to reggae. Klip vznikol počas prvého balkánskeho turné českej formácie, v rámci ktorého navštívili okrem iného Srbsko, Maďarsko a Bulharsko.

Skladba vyšla začiatkom leta na aktuálnom štúdiovom albume Balkanizace. Aj keď sama skladba vznikla v zime, svojou podstatou priamo nabádala k tomu, aby k nej vznikol letné videoklip. Mr. Loco sa rozhodli spojiť príjemné s užitočným a video natočiť na netradičnom mieste.

Natáčanie sa odohralo na jazerách neďaleko bulharskej metropoly Sofia, v miestnom skateparku, v centre mesta i na večernom koncerte kapely. "Potrebovali sme nejaké originálne miesto a myslím, že Sofia bola tým správnym výberom. Veľmi sme si to užili a teraz sa môžeme pochváliť netradičnými lokáciami a pohodovou atmosférou," približuje natáčanie frontman kapely Filip Flusser.


Štýl reggae kapelu veľa ovplyvnil, a preto po balkánsky ladenom Alergikovi a ska Nemusím bolo logickou voľbou natočiť Je to reggae ako singel. Kapela oslovila malú lokálnu produkciu N.K. movies, kamery a strihu sa ujal Nikolay Georgiev. Jednu slohu si vystrihol Fido, spevák z kapelou obľúbených Fast Food Orchestra a refrény podporila speváčka Nikol Davídková.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová. Text správy sme upravili.