Po dlhých jedenástich rokoch sa hudobní fajnšmekri opäť dočkali. Belgická formácia Hooverphonic sa v polovici októbra vráti na Slovensko, tentoraz novej zostave s veľkým speváckym talentom, len 18-ročnou víťazkou súťaže The Voice of Flanders 2017, Lukou Cruysberghs.

Večer plný skvelej muziky na pomedzí trip-hopu, popu a alternatívneho rocku sa uskutoční v Ateliéri Babylon v utorok 15. októbra. Bratislavský koncert je súčasťou európskeho turné, na ktorom skupina predstavuje svoj nový album Looking For Stars. Ako predkapela zahrá aktuálny víťaz ankety Radio_Head Awards v kategórii Objav roka, skupina Don't Trust Butterflies.

Belgická formácia Hooverphonic je na scéne od roku 1995. Preslávila sa po celom svete aj vďaka seriálom Baywatch a Sex v meste či reklamám známych svetových značiek, v ktorých sa objavili jej skladby. Hity ako Eden, 2Wicky, Mad About You alebo BadaBoum sú perlami ich hudobnej produkcie, ktoré v roku 2012 zazneli aj na koncerte s orchestrom v nádhernej sále De Koningin Elisabethzaal v Antverpách. Vtedy ešte s kapelou spievala predchádzajúca frontmanka Noémie Wolfs.


Nový hlas aj album

Skupina už na Slovensku vystúpila niekoľkokrát, naposledy však ešte v roku 2008, kedy odohrala skvelý koncert v petržalskom Klube za zrkadlom. Hlavné kreatívne duo kapely, basák a producent Alex Callier a gitarista Raymond Geerts, tentoraz prídu s novou krvou v kapele, svoj najnovší album totiž nahrali s jedným z najväčších speváckych objavov na belgickej scéne za posledné roky.

"Mladá speváčka Luka Cruysberghs je u nás známa, vyhrala totiž talentovú súťaž The Voice Of Flanders 2017. Darí sa nám s ňou napĺňať našu osobnú víziu, ktorou je tvorba svetovej "retro-futuristickej" muziky. Sme zvedaví, ako na to zareaguje slovenské publikum. Na koncerty u vás si spomíname len v tom najlepšom. U nás v Belgicku sú totiž ľudia oveľa viac rezervovaní, nálada na koncerte sa zvykne dostávať do varu až pri poslednej skladbe. U vás to bolo hneď od začiatku skvelé. Verím, že to tak bude aj tentoraz," vraví Alex Callier.


Luka Cruysberghs vyhrala spomínanú súťaž krátko po dovŕšení svojich 17. narodenín, pričom vo finále spievala jeden z najväčších hitov skupiny, Mad About You, a na gitare ju sprevádzal práve Alex Callier, ktorý bol v súťaži jej koučom. Po tomto vystúpení a speváčkinom víťazstve bolo teda jasné, že náhradu za Noémie, ktorá odišla ešte v roku 2015, už Alex a Raymond ďalej hľadať nemusia. Najdlhšie pôsobiacou speváčkou v skupine bola Geike Arnaert (1997-2008), ktorá sa predstavila aj na spomínanom koncerte v Bratislave. Napokon bol pre ňu jedným z posledných s Hooverphonic.

Za starými hlasmi Hooverphonic však smútiť netreba, pretože s mladou speváčkou kapela nabrala nový dych a podľa albumu aj podľa koncertných videí sa je na čo tešiť. "Ich nová nahrávka je štýlovo a náladovo veľmi rôznorodá, vraj sa prispôsobujú modernému poslucháčovi dnešnej doby. Tešíme sa, že sa v rámci európskeho turné zastavia aj v Bratislave a ešte viac sa tešíme, že sme im vybrali skvelého predskokana. Myslíme si, že kapela Don't Trust Butterflies dokonale rozprúdi atmosféru," dodáva Marián Hotový z usporiadateľskej spoločnosti Czechoslovak Music Factory.

Všetky podrobnosti o koncerte nájdete na oficiálnej stránke agentúry www.csmf.sk a na Facebook evente.


Redakciu Hudba.sk informoval Petr Duben z agentúry Czechoslovak Music Factory. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Facebook.com/HooverphonicOff

Súvisiaci interpreti: Hooverphonic