Skupina Nocadeň dávkuje v rýchlom slede novinku za novinkou. Najskôr to bol online singel Tváre, následne bratia Kopinovci predstavili skladbu Svitanie s čiernobielym klipom a netreba zabudnúť ani na minuloročný singel Domino. Všetky tieto aktivity smerujú k vydaniu siedmeho štúdiového albumu. Ten ponesie názov Auróra a na trhu sa objaví 11. októbra.

Doteraz zverejnené single, o ktorých finálny master sa, rovnako ako na predchádzajúcom albume Pozemskí austronauti, postaral dvojnásobný držiteľ amerických cien Grammy Vlado Meller naznačujú, že tvorba bratov Kopinovcov bude znieť v roku 2019 inak.

"Chemické zvuky, respektíve zvuky syntetizátorov sme v našej hudbe využívali už od druhej platne, ale až pri Auróre sme sa to nesnažili zakamuflovať. Tým, že sme tento album nahrávali viac menej iba s bratom a naším producentom Vladom "Randy" Gnepom, je tento zvuk prirodzeným vyústením," priblížil aktuálne smerovanie kapely Rasťo Kopina.


Album Auróra chalani nahrávali v prešovskom Studiu 7 a z veľkej časti aj v ich domácom štúdiu. "Ak by som to mal povedať trocha nadnesene, nahrávali sme ho vlastne v papučiach. Systém komponovania pesničiek je už roky ustálený. Bráško vymyslí nejaký motív alebo prichystá náznak nejakého dema a ja k tomu následne vymyslím melódiu s textom. Vždy sa iba snažím zachytiť nejakú vibráciu, ktorej keď sa dokážem chytiť, tak ju rozviniem do pesničky," konštatuje spevák, skladateľ a textár.

Práve kvalitné texty sú silnou stránkou skupiny Nocadeň. Potvrdzujú to nielen pochvalné komentáre na sociálnych sieťach a Youtube kanáli kapely, ale aj koncerty, kde si fanúšikovia spievajú hity Steny, Slová už nevravia nič, Havran alebo V nás spolu s kapelou.

"Na tomto albume som sa prejavil aj ako textár trocha inak. Som to stále ja, ale som ešte viac otvorený a vyjadrenia sú priamejšie. Na Auróre sú texty menej metaforické a z môjho pohľadu aj veľmi sexi. Celý album má také akurátne sexi vibrácie. Tie vibrácie sme preniesli aj do celkového vizuálu, či už ide o obaly singlov, albumu alebo videoklipov," prezradil Rasťo Kopina.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. Všetky informácie o kapele nájdete na oficiálnych stránkach Nocaden.sk a Facebook.com/nocadenofficial

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Nocadeň