Aké nečakané! Uplynulo iba 15 mesiacov od vydania rozsiahleho štúdiového albumu Paranoia, Angels, True Love a Christine and the Queens vyťahuje svoj ďalší hudobný triumf. Oznámil vydanie nového albumu s názvom Hopecore, ktorý vyjde už v piatok 27. septembra.

Nová nahrávka prinesie aj zásadnú zmenu. Christine and the Queens si odteraz oficiálne hovorí Rahim Redcar. Svoju novú éru ohlasuje singlom Deep Holes, v ktorom spieva do pulzujúceho rytmu: "Nikdy som vo mňa neveril. Že by som mohol byť tým mužom". Zmena prichádza aj na úrovni zvuku, ktorý je diametrálne odlišný od ostatného singla Rentrer chez moi, ktorý ešte ako Christine and the Queens vydal dnes už Rahim Redcar v apríli tohto roka.

Album Hopecore bol podľa Rahima "vytvorený slzami, krvou a väčšinou neochvejnou vierou v surový, čistý výraz duše. Hudba tu nadobudla svoju plnú prorockú rozsiahlosť, stala sa divokejšou a volala po absolútnom hľadaní, kde nikto iný nezasahoval do zámerov. Volanie tela, modlitba za spravodlivosť a slobodu." V celej jeho dĺžke ho Rahim Redcar predstaví na avizovaných klubových koncertoch, ktorých dátumy ani miesta ešte nie sú zverejnené.

Tracklist albumu Hopecore:

  1. Forgive 8888888
  2. Elevate
  3. Ins8de of Me
  4. Deep Holes
  5. Red Birdman Emergency
  6. Opera – I Understanding
  7. Manuela Danse

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)