Americká speváčka a herečka Cher zverejnila nový singel Woman's World, ktorý sa bude nachádzať na jej pripravovanom štúdiovom albume. Tanečná skladba začne rotovať v amerických rádiách v pondelok 26. novembra, v internetovom obchode iTunes sa bude dať kúpiť od utorka.

Nedokončená verzia piesne unikla na internet už skôr, a tak jej finálnu verziu museli urýchliť. Poponáhľať sa budú musieť aj s videoklipom. "Mysleli sme si, že máme čas, no začalo to vybuchovať na celom svete," napísala 66-ročná Cher na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Speváčka tiež prezradila, že nový album bude podobný ako jej štúdiovka Believe, bude opäť tanečný, no bude sa odlišovať. Nemali by na ňom chýbať ani balady.

Cher - Woman's World

Nahrávka, pre ktorú napísali skladby aj Pink a Lady Gaga, vyjde v roku 2013. Bude to prvý album Cher od roku 2001, kedy vyšla 25. štúdiová nahrávka Living Proof. Odvtedy uviedla na trh dve kompilácie - The Very Best of Cher (2003) a Gold (2005) a jediný živý album jej kariéry Live! The Farewell Tour (2003).

Vlani sa Cher ohlásila piesňou You Haven't Seen the Last Of Me z filmu Varieté (2010), s ktorou to dotiahla na prvé miesto v rebríčku Billboard Dance/Club Play Songs. Stala sa tak jediným interpretom, ktorému sa podarilo dostať na čelo v niektorom rebríčku Billboard v každej z ostatných šesť dekád.

Nový album chce rodáčka z Kalifornie predstaviť na avizovanom poslednom koncertnom turné, ktoré dostalo žartovný pracovný názov Never Can Say Goodbye Tour. Zatiaľ posledným turné speváčky je šnúra Living Proof: The Farewell Tour, ktorá sa uskutočnila v rokoch 2002 až 2005. V rokoch 2008 až 2011 Cher pravidelne vystupovala v lasvegaskom Caesars Palace.

K najväčším hitom Cher patria skladby ako Believe, If I Could Turn Back Time, All or Nothing, Strong Enough, Take Me Home či dueto I Got You Babe. Počas svojej takmer 50-ročnej kariéry získala okrem iného prestížne hudobné ocenenie Grammy a za herecké výkony jej udelili Oscara, Emmy či tri Zlaté glóbusy.

Informácie pochádzajú z webstránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/che

Súvisiaci interpreti: Cher