Československá kapela Ending sa hlási o slovo s upútavkou na debutové EP. Po dvoch DIY singloch prichádza spolupráca s pražským štúdiom z Hybernskej, Mr. Wombat. Celé EP vyjde v januári 2020.

Zatiaľ čo prvé dva single Something a Bear Hunting Armor zaradili Ending žánrovo ku klasickému indie, novinkou (Not) Okay sa formácia vydáva do, v česko-slovenskom priestore takmer nepreskúmaných, vôd indie funku. Minimalistický klip doplňujúci sviežu nahrávku režíroval gitarista Dejv Procházka, kameru obstaral fotograf Ondřej Skořepa a jednoduchú, ale fuknčnú vizuálnu zložku potom ručne dokreslila dizajnérka Barbora Markovová.


Producentom singla aj celého EP je Vojtěch Zavadil zo štúdia Mr. Wombat. Tento hudobný priestor je známy aj zaujímavými live sessions (určite bude zaujímať fanúšikov slovenských In Between Books Sessions), v ktorých už stihli vystúpiť mená ako Branko's Bridge alebo I Love You Honey Bunny. O mastering novinky sa postaral Filip Gemroth (Nahrávací studio Psáry), s ktorým už kapela spolupracovala na predchádzajúcom singli Bear Hunting Armor.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Ending gitarista Dejv Procházka.