Skupina Desmod a Robo Šimko prichádza s novým singlom s názvom Je to v nás, ktorý nahrala pre nitrianske volejbalistky. Piesňou si kapela splnila svoj dávny sen, finalizovala sa totiž v USA. Exkluzívna premiéra skladby sa uskutočnila koncom októbra v Mestskej športovej hale v Nitre na zápase Volley project UKF Nitra.

Na singli hudobníci spolupracovali s bubnovou šou Campana Batucada, ktorá pieseň osviežila svojimi brazílskymi rytmami. Okrem nich s kapelou spolupracoval aj famózny trubkár Ondrej Juráši, ktorého sólo počuť v závere skladby. Svoj sen, okúsiť spoluprácu s presahom do zahraničia, si ale kapela splnila tým, že na finalizáciu skladby, teda mixáž a mastering, využili Kilroy Records z New Jersey. Konkrétne je pod skladbou podpísaný producent a zvukový inžinier Steve Kolakowsky, ktorý je zároveň členom komisie Grammy Awards.

"Táto pieseň bola doslova šitá na mieru našim nitrianskym volejbalistkám, preto má charakter hymny a aj akejsi motivačnej piesne, ktorá by ich mala povzbudiť k čo najlepším výkonom. Náš zámer podľa všetkého aj vychádza, keďže sa dievčatá držia na čele tabuľky," prezradil gitarista Richard Synčák.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Michal Kožuch, PR manažér kapely. Text správy sme upravili.